U19: Fortsatt tätkänning!

Bollklubben Häckens U19 besegrade på lördagen Kalmar FF med 2 – 1 hemma på Bravida Arena. Målskyttar för hemmalaget var Sebastian Heaver och Daleho Irandust och i och med segern gick Häcken upp på samma poäng som Kalmar, två poäng från slutspelsplatsen som innehas av Malmö FF. 
– En riktigt bra fotbollsmatch mellan två bra lag som spelade en passningsinriktad fotboll. Båda lagen skapade mängder med målchanser och det var starkt av oss att vinna, säger chefstränare Teddy Olausson.

Det var Häcken som tog ledningen genom Sebastian Heaver i den första halvleken efter en hörna. Man hade även ett ypperligt läge att utöka genom Joackim Åberg som snurrfintade sig fram efter ett fint anfall men inte riktigt fick till avslutet. Kalmar hade ett skott i stolpen innan de kvitterade på straff. Båda lagen har flera chanser att ta ledningen innan Daleho Irandust kliver fram, fintar bort målvakten och placerar in segermålet på straff.
– Daleho gör en mycket bra match och ser väldigt intressant ut, berömmer Olausson. Vi har gjort bra resultat mot topplagen och behöver behålla den nivån även mot lag som ligger längre ned i tabellen om vi vill nå slutspelet i höst.

BK Häcken möter på lördag Falkenberg borta, nästa hemmamatch är 22 juni mot Lunds BK.  

Startelvan mot KFF var: Johansson (K), Heaver, Falkenby, Trajanovski, Åberg, Sana, Fritzner, Irandust, Sellhed, Hedlund, Gustafson

Huvudpartner

Officiella branschpartners