BK Häcken ute ur kvalet till Europa League

Det blev förlust med 1 – 0 i returmötet med Cork City på Shepherd’s Cross, BK Häcken är därmed utslagna ur kvalspelet till Europa League efter 1 – 2 totalt. Matchen fick avbrytas en period i första halvlek efter en skada på Nasiru Mohammed. Mohammed är dock utom fara, han har fått ett stort sår som nu har sytts.

Det var Häcken som inledde matchen klart bäst och man både pressade tillbaka hemmalaget samt skapade flera målchanser, på den bästa var Mohammed Abubakari förbi målvakten men avslutet räddades på mållinjen av en Cork-försvarare. Istället fick Cork en kantfrispark som slogs i sidled till en spelare som tryckte till på volley, skottet touchade en spelare och ställde Peter Abrahamsson. Det ändrade egentligen inte grundförutsättningen för Häcken, att det krävdes minst ett mål framåt för att vara kvar i turneringen.

Efter målet ändrade matchen karaktär och Cork jämnade ut spelet. Häcken kom dock otroligt nära en kvittering när Paulinho nickade Samuel Gustafsons hörna mot krysset, men än en gång stoppades bollen av en utespelare. Strax efteråt blir Nasiru Mohammed brutalt stämplad bakifrån och blir liggande. Domaren dömer endast frispark för Häcken innan han inser att Mohammed behöver läkarvård och matchen avbryts i sju minuter medan Mohammed får vård på planen. Demba Savage kommer in istället men ställningen 1 – 0 till Cork står sig till halvtidsvilan.

I andra halvlek får Häcken det offensiva spelet att fungera endast i perioder, Cork gör det svårt att komma till avslut och bekymrar sig inte nämnvärt att gå till anfall. Några riktigt heta chanser kommer inte Häcken fram till, istället skapar Cork den farligaste möjligheten, men Abrahamsson räddar skottet från nära håll. Savage kombinerar med Paulinho men halkar när han ska skjuta och målvakten kan rädda. Ju närmare slutsignalen klockan går, desto mer frenetiskt anfaller Häcken, men fortfarande utan att få till de där riktigt heta chanserna. Cork kan istället rida ut stormen inför en entusiastisk hemmapublik och gå vidare till nästa kvalomgång.

Huvudpartner

Officiella branschpartners