”Det ska bli jäkligt kul!”

BK Häckens Samuel Gustafson är ordentligt laddad inför matchen mot Cork City i kvalet till Europa League. Efter att ha tagit en helt ordinarie roll på Häckens centrala mittfält under fjolåret har han vuxit fram som en av lagets viktigaste spelare och har startat samtliga matcher i år. Efter det sista träningspasset innan torsdagens avspark fick hemsidan en pratstund med den 21-årige mittfältaren.
– Jag ser mycket fram emot matchen! Det är ju det här vi har siktat på i cupspelet, att komma hit, det är ju en ambition vi har i klubben att komma ut i Europa och spela den här typen av matcher, säger Samuel. Nu när vi är här handlar det om att vinna matchen imorgon och ta oss vidare till nästa omgång i nästa vecka. Det ska bli roligt, så klart.

Irländsk ligafotboll i allmänhet och Cork City i synnerhet är inget man som svensk generellt sett följer, hur ser du på motståndet?
– Så är det ju, jag hade inte sett dem spela innan vi började gå igenom dem nu inför matchen. Vi kommer att gå igenom dem igen nu under matchgenomgången, ledarstaben har väldigt bra koll på dem, säger Samuel. Sen är det ju alltid svårt att se vissa saker, även om vi vet hur de brukar spela rent taktiskt är det svårt att veta hur skickliga de är på att göra det, om man säger. Vi fick tips av några unga killar i Häckens pojklag när vi var med på en träning nu i veckan, de sa att ”Cork har bara en stjärna på tv-spelet FIFA och Häcken har två och en halv, så ni tar dem”. Vi får väl lita på det helt enkelt. (skratt)

Vad blir viktigt för Häcken i matchen?
– Vi mötte ju Hammarby i lördags och framförallt i första halvlek spelar vi så som vi vill spela tycker jag. Vår matchplan är inte så olik hur den brukar se ut i Allsvenskan. Vi ska göra samma saker som vi gör i Allsvenskan, det är ju det vi är bra på. Lyckas vi bara få matchen dit vi vill har vi goda chanser att få med oss ett bra resultat, säger Samuel.

På torsdag kväll är det dags för Häcken att kliva ut i den internationella fotbollen igen.

Avspark 19.00 på Bravida Arena, BK Häcken mot Cork City

Huvudpartner

Officiella branschpartners