Guld i Gothia Cup!

BK Häcken vann finalen i Gothia Cup för Boys 18 med hela 5 – 0 mot tyska JFV Hanse Lübeck. Häcken tog därmed sitt tredje raka guld i klassen, något som få klubbar genom året mäktat med.
– Vi gör vår bästa match i hela turneringen i finalen. Bara att vara med i Gothia Cup är en väldigt rolig och väldigt intensiv upplevelse i sig, när vi dessutom spelar så bra som vi gör och vinner känns det helt perfekt, säger guldtränare Teddy Olausson.

Efter en något trevande inledning drev Daleho Irandust igenom och sköt i ribban. Bollen studsade på mållinjen och ut, men Irandust var inte färdig där. Några minuter senare dribblar han av tre man och skjuter in 1 – 0.
– Har man spelare som kan göra såna mål, då är det inte så svårt att vara tränare, säger Olausson.

BK Häcken hade en bestämd matchplan som man fullföljde på ett utmärkt sätt. Mycket genom vassa omställningar tar man över matchen och Lucas Hedlund gör 2 – 0. Och 3 – 0. Samt 4 – 0! Lucas Hedlund hinner alltså bli tremålsskytt innan Irandust gör sitt andra mål i finalen och fastställer resultatet till 5 – 0. Hela matchtruppen får speltid när Häcken spelar av matchen på Gamla Ullevis vid det här laget medfarna gräsmatta.
– Vi gör en riktigt bra turnering, efteråt firade vi med pizza hemma på Gothia Park Academy, avslutar Olausson.

Huvudpartner

Officiella branschpartners