Inför Cork City

På torsdagskvällen är det dags att avgöra vilket lag av BK Häcken och Cork City som ska gå vidare i kvalspelet till Europa League. Bollklubben är på plats i Cork på Irland och genomförde under kvällen ett lätt träningspass på matcharenan Turner’s Cross (bilden).
– För oss handlar det om att ha tålamod och fokusera på vårt spel. Vi vet att vi måste göra minst ett mål, men vi vet också att det inte spelar någon roll när målet kommer, säger Peter Gerhardsson. Vårt försvarsspel har fungerat bra, vi har inte släppt in ett enda spelmål sedan omstarten, bara tre straffar.

Förutsättningarna är enkla, vid vinst så är Häcken vidare, vid förlust är man borta. Slutar matchen 0 – 0 är Häcken ute, vid 1 – 1 blir det förlängning och eventuellt straffar. Vid oavgjort 2 – 2 eller mer är Häcken vidare.

Matchtruppen har två förändringar jämfört med matchen mot Örebro, både Jasmin Sudic och Emil Wahlström ingår återigen i Gerhardssons besättning. Varken Rasmus Lindgren eller Alhassan Kamara är spelklara för den här omgången, dessutom är Baba Mensah avstängd.

För BK Häckens del har resan gått som en dans och laget kommer efter kvällens träningspass att ägna sig åt att ladda inför torsdagens match.

För motståndarna Cork Citys del har man spelat en träningsmatch mot Wolverhampton som man förlorade med 2 – 1.
– Vi behöver vara helt fokuserade på uppgiften och upprepa vår insats från senast. Det finns inget tvivel om att vi har en möjlighet att ta oss vidare, det är långt ifrån avgjort, säger manager John Caulfield.

Peter Gerhardssons besättning inför returen:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist, Nadj
Backar: Wahlström, Sudic, Arkivuo, Mashamaite, J. Andersson, Binaku
Mittfält: Schüller, Abubakari, Ericsson, Gustafson, A, Andersson, Berggren
Forwards: Mohammed, Paulinho, Jeremejeff, Savage, Owoeri

Huvudpartner

Officiella branschpartners