Inför Cork City

Bollklubben Häcken kliver in i kvalet till Europa League genom att ta emot irländska Cork City FC på Bravida Arena torsdag kväll 19.00. Det är första tävlingsmatchen mot internationellt motstånd för Häcken sedan man åkte ut i kvalet mot schweiziska FC Thun sommaren 2013, samtidigt hoppade Bollklubben över första omgången av kvalspelet som regerande svenska cupmästare. För motståndet står alltså Cork City FC som slog ut nordirländska Linfield med sammanlagt 2 – 1 över två matcher. 
– Vi har sett dem i flera matcher och har bra koll på hur de spelar. Cork City står inte för en ”klassisk brittisk” fotboll utan vill vara spelförande och etablera ett passningsspel på offensiv planhalva, säger assisterande tränare Pontus Ekblom som scoutat Cork på plats. De har flera skickliga spelare, bl a deras forward Sean Maguire sticker ut, men det finns flera.

Cork City har, precis som BK Häcken, nyligen återupptagit ligaspelet och vann mot Wexford Youths i helgen med 1 – 0. De ligger för närvarande på andra plats i serien och är obesegrade i 15 raka ligamatcher. Klubben har tidigare om åren stött på svenskt motstånd i europaspel, senast det hände var när de 2007 blev utslagna av Hammarby. Manager för Cork City är John Caulfield och deras hemmaplan är Turner’s Cross, dit alltså BK Häcken beger sig för returen om en vecka.
– BK Häcken är ett mycket skickligt lag med många erfarna spelare, vi behöver göra en stark laginsats för att få med oss ett resultat mot dem. De kommer att sätta oss under press men vi känner oss starka och i bra form, säger John Caulfield till klubbens hemsida.

Häcken vann som bekant med 4 – 2 mot Hammarby i lördags, där John Owoeri blev tvåmålsskytt i en chansrik match. Samtliga spelare i truppen är tillgängliga för spel, vilket inte är en mening vi kunnat skriva så ofta det här året. Med tillägget att nyförvärvet Rasmus Lindgren blir spelklar först på fredag.

Avspark 19.00 på Bravida Arena,
BK Häcken – Cork City FC
Kval till Europa League
Varmt välkomna!

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners