Inför Helsingborg

Bollklubben Häcken möter idag kl 17.30 Helsingborgs IF på Olympia i Allsvenskans 15e omgång. Det är om man så vill första omgången i ett dubbelmöte när serien vänder, om en vecka är det Helsingborg som kommer till Hisingen. Häcken kommer närmast från en förlust i EL-kvalet mot Cork City, i Allsvenskan slutade bortamatchen mot Örebro 0 – 0. Till skillnad mot EL-kvalet är nu både Rasmus Lindgren (debut mot Örebro) och Alhassan Kamara tillgängliga och ingår i matchtruppen.

Helsingborg ligger för närvarande på tolfte plats i Allsvenskan men är endast två poäng bakom Häcken på sjunde plats. Man besegrade i förra omgången GIF Sundsvall på bortaplan med 2 – 0, målskyttar var Tyrell Rusike och Mikael Dahlberg. Bäste målskytt totalt är Jordan Larsson som stått för fem fullträffar, assistligan har Adam Eriksson och Martin Christensen i delad ledning med fem vardera. Jordan Larsson är skadad och inte med i truppen till dagens match.

Peter Gerhardsson kommer med en 20 man stark besättning till Olympia.

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Wahlström, Lindgren, Mashamaite, Arkivuo, J. Andersson, Binaku
Mittfältare: Schüller, Abubakari, Ericsson, Gustafson, A. Andersson, Berggren
Yttrar och Forwards: Savage, Paulinho, Kamara, Owoeri, Makondele

Huvudpartner

Officiella branschpartners