Inför Örebro SK

Bollklubben Häcken åker till Örebro på söndagen för att möta stadens hemmalag i Allsvenskans 14e omgång. Nyförvärvet Rasmus Lindgren är med i truppen och kan alltså begå allsvensk debut vid 31 års ålder på söndagen. ÖSK ligger fyra i Allsvenskan med Häcken fyra poäng bakom på sjunde plats.
– Det är inte alls förvånande att Örebro ligger där de ligger i tabellen. Det är ett bra lag som framförallt är starka offensivt och som har flera bra skyttar, säger Peter Gerhardsson. De har Daniel Gustavsson, Astrit Ajdarevic, Nordin Gerzic, Martin Broberg, Robert Åhman-Persson med flera, som alla har ett bra skott.

I poängligan ligger Gustavsson och Ajdarevic i delad ledning, Gustavsson med fem mål och tre assist, Ajdarevic med tre mål och fem assist. Båda gick dock mållösa av planen senast när Örebro förlorade bortamatchen mot Malmö FF med 1 – 0. Förra årets möten i Allsvenskan slutade båda med hemmaseger med 2 – 0, Häcken vann på Gamla Ullevi på våren medan ÖSK tog hem tre poäng på Behrn Arena på hösten. Gulsvarta målskyttar var Samuel Gustafson och Nasiru Mohammed i vårmötet.

Häcken har haft två träningspass sedan kvalmatchen mot Cork City i torsdags. Varken Rasmus Lindgren (ej spelklar för EL-kval i den här omgången) eller Baba Mensah (avstängd) får delta i returen mot Cork City på torsdag vilket är en trolig orsak till att Emil Wahlström ingår inte i matchtruppen mot Örebro. Jasmin Sudic ådrog sig en lättare skada mot Cork och är inte heller med i truppen. Med undantag av just Sudic är samtliga i truppen tillgängliga för spel. BK Häcken har fem raka matcher i Allsvenskan utan förlust.

Peter Gerhardssons besättning mot Örebro ser ut som följer:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Lindgren, Mensah, Arkivuo, J. Andersson, Binaku, Mashamaite
Mittfältare: Schüller, Ericsson, Abubakari, Gustafson, A. Andersson, Berggren
Yttrar och forwards: Savage, Mohammed, Paulinho, Owoeri, Jeremejeff

Avspark söndag 17.30 på Behrn Arena

Huvudpartner

Officiella branschpartners