Oavgjort mot AGF Aarhus

Bollklubben Häcken generalrepeterade inför den allsvenska omstarten med att spela 1 – 1 mot danska AGF Aarhus i Ålborg. Målskytt för Häcken var Nasiru Mohammed. Båda målen föll i den första halvleken. Glädjande för Bollklubben var att både Rasmus Schüller och Tefu Mashamaite spelade och är tillbaka efter sina skadeperioder.
– Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi skapar mängder med chanser utöver målet. Sen byter AGF hela laget i halvtid och även vi gör flera byten allteftersom, vilket påverkar matchen. Men vi tar fasta på första halvlek där vi gjorde många saker väldigt bra, säger Peter Gerhardsson.

Häcken inledde matchen på ett utmärkt sätt och tog tag i spelet men på sitt första anfall tar AGF ledningen, efter ett inlägg blir det retur på retur innan bollen passerar Abrahamsson. Bollklubben bara fortsatte spela och skapade flera utmärkta chanser att kvittera, men istället är det ett mer eller mindre förlupet skott från Nasiru Mohammed som till slut går in. Efter halvtid fungerar inte spelet lika bra och det blir, än en gång, oavgjort när BK Häcken möter danskt motstånd under sommaruppehållet. 

Nästa lördag är det allvar igen när Hammarby kommer till Hisingen för Allsvenskans trettonde omgång.

Huvudpartner

Officiella branschpartners