Oavgjort mot Cork City

Bollklubben Häcken fick oavgjort, 1 – 1, i hemmamatchen mot Cork City. Gästerna tog ledningen på straff genom Maguire, i samband med straffen fick även Baba Mensah rött kort. Häcken kvitterade dock genom John Owoeri som slog in en retur efter en frispark från Paulinho. Returen spelas om en vecka i Cork.
– Vi är glada över att vi klarade att kvittera och få med oss ett oavgjort resultat trots underläge och en man kort. Samtidigt är vi mycket besvikna över hur vi genomför matchen, framförallt första 25 minuterna är under all kritik, säger Peter Gerhardsson. Vi börjar egentligen spela som vi ska först när vi är tio man.

Det tog 27 minuter innan Rasmus Schüller avlossade Häckens första skott på mål i matchen. Fram till det hade det mesta handlat om Cork City, som både förvarade sig utmärkt och anföll med många spelare, visserligen utan att komma till alltför många målchanser. Deras bästa chans under perioden var en väl utförd frispark som nickades ned men Peter Abrahamsson kunde avstyra. Minuten efter Schüllers skott får istället Paulinho en gratischans när han snappar upp en svag passning i Corks backlinje. Corks målvakt McNulty räddar och efter viss kalabalik lyckas så till slut Cork få undan bollen. Direkt efteråt har Cork en mycket bra chans helt fri i straffområdet men skottet går högt över.  Mot slutet av halvleken spelar Häcken upp sig något, John Owoeri har ett skott som räddas och Martin Ericsson nickar tätt utanför efter en hörna.

 Sammantaget är det Cork som är det bättre laget i första halvlek, Häcken får inte alls igång sitt passningsspel och gästerna tar sig ofta fram till avslut.

I inledningen av andra halvlek är antingen Cork mer avvaktande eller så är Häcken mer strukturerade, men hemmalaget kommer inte till några avslut. Owoeri är ytterst nära att sno bollen från en dribblande McNulty i det irländska målet och Nasiru Mohammed försöker ta sig fram på sin högerkant. Istället blir det en kontring där det hela slutar med att domaren pekar på straffpunkten och visar rött kort åt Baba Mensah. Maguire gör inget misstag från straffpunkten och gör Corks sammanlagt tredje mål i kvalspelet, samtliga (!) har kommit på straff. Med drygt 25 minuter kvar av matchen behöver Häcken minst kvittera med en man mindre.

Gerhardsson, som redan bytt in Demba Savage mot Martin Ericsson, tar in Joel Andersson mot Nasiru Mohammed och Corks målvakt McNulty ställer sånär till det för sig. Nästan ute vid hörnflaggan slår han iväg bollen som når Paulinho som hårt uppvaktad försöker sätta bollen i det tillspillogivna målet men inte får någon bra träff. Ett inspel från höger når sånär, sånär fram till e framstörtande Owoeri men målvakten avvärjer i sista stund. Cork kommer i ett farligt anfall som räddas till hörna, Gerhardsson byter in Egzon Binaku mot Kari Arkivuo. Binaku utmanar från sin vänsterkant och får fram en farlig frispark vid straffområdeslinjen, nästan nere vid kortlinjen. Fram stegar Paulinho som drar på ett stenhårt, hårt skruvat skott som McNulty bara kan stöta bort och där dyker John Owoeri upp och trycker in kvitteringen. 1 – 1 med sju minuter kvar!

Paulinho har ett skott ur dålig vinkel och Cork två hörnor, så mycket mer händer inte under de fyra tilläggsminuterna. Häcken har därmed med sig ett oavgjort resultat inför returen nästa torsdag i Cork.  

Huvudpartner

Officiella branschpartners