Oavgjort mot Helsingborg

I en händelserik match som bl a innehöll en missad straff och ett direkt rött kort för Häcken, blev det till slut oavgjort 1 – 1 i hemmamatchen mot Helsingborg. Bortalaget tog ledningen efter 50 sekunder innan John Owoeri kvitterade på en lysande passning från Samuel Gustafson. Häcken missade sedan en straff i andra halvlek och efter det blev Joel Andersson utvisad. Häcken avslutade matchen med 10 man sista 20 minuterna.

Det går inte att få en mycket sämre start än BK Häcken fick, 0 -1 efter mindre än en minuts spel. Demba Savages rensning blir misslyckad och serverar Anton Wede helt fritt skottläge. Om de första fem minuterna av matchen var jämna, tog Häcken över kontrollen efter det. Savage står för ett fint inspel  till Martin Ericsson som skjuter i bra läge men skottet täcks. Joel Andersson serverar Kari Arkivuo med en svepande crossboll och den finländske landslagsmannens skott ställer alla men träffar stolpens insida och går ut. Efter en dryg kvarts spel kommer så kvitteringen. Samuel Gustafson får bollen ute till vänster och slår in en boll som går rakt igenom allt och alla innan den når en helt fri Owoeri som bara har att lägga in bollen i öppet mål.

Efter kvitteringen sticker HIF upp med ett par farliga anfall innan Häcken återigen tar över kommandot. Gustafsons cross når Savage som liggande i luften inte riktigt får till sin cykelspark. Savage drar på ett skott som täcks. Mohammed Abubakari trycker till från distans med en riktig kanon som går tätt utanför. Helsingborgs Peter Larsson brottar ner Owoeri som försöker rycka förbi, domaren lämnar fördel och det blir ingen ytterligare åtgärd. Fem minuter senare gör samma spelare om samma sak och bestraffas med ett gult kort. Häcken trycker på allt mer och när Rasmus Schüller drar till på volley tror många på plats att det ska bli mål. Men Tomer Chencinski i Helsingborgs mål har en mycket bra dag på jobbet och stoppar, på något sätt, skottet från att gå i mål.

Lagen går till halvtidsvila och det är Häcken som känns som det starkare laget, trots den olycksamma inledningen.

Andra halvlek inleds på samma sätt. Häcken trycker på, Helsingborg försöker kontra. Häcken kommer allt som oftast runt på kanterna och får in bollen men den når sällan sin adressat. Både Owoeri och Savage får chanser som Chencinski stoppar, sen fälls Owoeri i straffområdet och Häcken får årets första straff. Martin Ericsson kliver fram och skjuter men inte bättre än att Chencinski kan klistra bollen. En misslyckad chans att ta ledningen som kommer visa sig mer ödesdiger än vad man kan tro. Häcken trampar ner gaspedalen och spelar riktigt bra, då går Joel Andersson in i en duell och får rött kort. Häcken får därmed avsluta matchens sista 20 minuter med en man mindre.

Demba Savage får en boll i djupled och är så nära, så nära att passera målvakten. Men icke. Chencinski räddar återigen. Helsingborg förmår egentligen skapa så många chanser trots sitt numerära övertag, närmast är inhopparen Ralani, men hans skott räddas av Peter Abrahamsson.

Istället slutar matchen 1 – 1 med två lag som båda är ungefär lika missnöjda med en poäng. Häcken för sitt spelövertag och missade straff, Helsingborg för att de var en man mer sista 20. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners