Oavgjort mot Örebro

I en jämn tillställning spelade Häcken 0 – 0 på bortaplan mot Örebro i Allsvenskans 14e omgång. Båda lagen hade chanser, bland annat varsitt skott i trävirket, men det var bättre försvarsspel än anfallsspel från båda. Rasmus Lindgren gjorde allsvensk debut och BK Häcken höll nollan för första gången sedan september förra året.
– Vi har ett bra försvarsspel över hela planen, samtidigt hade vi hoppats att vi skulle vara bättre offensivt. Vi håller nollan och får med oss en poäng på bortaplan mot ett bra lag, sammanfattar Peter Gerhardsson till CMore.

Peter Gerhardsson stuvade om rätt rejält i startelvan jämfört med matchen mot Cork; Rasmus Lindgren gjorde allsvensk debut som mittback ihop med Baba Mensah, Alexander Jeremejeff, Paulinho och Demba Savage bildade anfallskedja och Mohammed Abubakari klev in på mittfältet ihop med Gustafson och Schüller. Även Joel Andersson återvände till startelvan på högerbacken. Det var Häcken som inledde matchen bäst och jobbade med ett bra försvarsspel från forwards ner till backlinjen. Flera gånger kunde man vinna bollen högt upp och anfalla, däremot blev inte chanserna alltid av så hög kaliber. Närmast kommer Samuel Gustafson som skjuter i stolpen efter dryga kvartens spel.

Efter 26 minuter får ÖSK en frispark där alla, inklusive Peter Abrahamsson, tror att Astrit Ajdarevic ska slå ett inlägg. Istället drar han på ett hårt skruvat skott som går i ribban. Efter en halvtimme kommer Örebros bästa chans i matchen när Martin Broberg kommer helt fri med Abrahamsson som än en gång, i ännu en match, gör en otrolig räddning och räddar till hörna. Efter det här går matchen in i en fas där det går ganska enkelt för båda lagen att ta sig fram till en bit utanför motståndarens straffområde där de möter väl samlade försvar och inte riktigt får till sista passningen. Innan halvlekens slut har Joel Andersson dragit till på en hörnretur som täcks över, och Abrahamsson limmat en hård frispark från Ajdarevic.

I halvtid byts Jeremejeff ut för Nasiru Mohammed och båda lagen fortsätter att försöka få till ett etablerat anfallsspel utan att riktigt lyckas. Kari Arkivuo kommer fram fint på sin kant men det blir få avslut på hans inlägg. Andra halvleks två bästa chanser är båda Häckens, Samuel Gustafson serverar Paulinho i bra läge som drar till utanför på halvvolley och Arkivuo får in bollen mycket fint till en inbytt Owoeri som tyvärr inte får riktig träff på bollen från nära håll.

Häcken åker därmed från Örebro med en poäng och en hållen nolla, sist Häcken höll nollan i Allsvenskan var 24 september.

Huvudpartner

Officiella branschpartners