Omstart mot Hammarby!

På lördagseftermiddagen mullrar äntligen världens bästa Allsvenska igång igen på Hisingen. Nanne Bergstrand och hans Hammarby IF kommer till Bravida Arena där Peter Gerhardssons BK Häcken väntar. Med 18 omgångar kvar av serien inleder lagen höstsäsongen på åttonde respektive fjortonde plats i tabellen, men det skiljer endast tre poäng lagen emellan.
– Vi har ju stött på varandra nu tre gånger och det jag tror blir avgörande är det offensiva och defensiva omställningsspelet, där är både vi och Hammarby skickliga, säger en förväntansfull Peter Gerhardsson till hemsidan.

Senast lagen möttes gällde det en finalplats i Svenska Cupen på en knappt tinad plan på Tele2 Arena. BK Häcken gick segrande ur den matchen med 3 – 2 efter två mål av Paulinho och ett, avgörande, från Nasiru Mohammed i matchens 89:e minut vid ställningen 2 – 2. För ett år sen, i Häckens andra hemmamatch på Bravida Arena, blev det oavgjort 3 – 3 och i premiäromgången vann Hammarby i sin allsvenska återkomst med 2 – 0.

BK Häcken träningsspelade mot AGF Århus förra veckan och det blev 1 – 1 i en match där första halvlek höll hög kvalitet och Nasiru Mohammed gjorde det enda gulsvarta målet. Hammarby har spelat två träningsmatcher under uppehållet, senast blev det seger med 4 – 1 mot norska Ålesund. Innan dess blev det förlust mot estniska FC Levadia med 1 – 2. För Häcken är Jasmin Sudic och Mohammed Abubakari avstängda, i Hammarby Johan Persson. Häckens nyförvärv Rasmus Lindgren är inte spelklar förrän 15 juli.

Häckens målskytte har i serien fördelat sig  med Paulinho på 8 mål samt sex målskyttar med två mål. Flest assist har Samuel Gustafson (4). För bortalaget Hammarbys del har målskyttet till stora delar handlat om två spelare; Erik Israelsson står på 8 fullträffar och brasilianske forwarden Alex på 5. Flest assist har Melker Hallberg gjort (3) men han är inte längre kvar i klubben.

BK Häckens besättning mot Hammarby:

Målvakter: Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist
Backar: Emil Wahlström, Tefu Mashamaite, Kari Arkivuo, Baba Mensah, Simon Sandberg, Egzon Binaku
Mittfält: Rasmus Schüller, Martin Ericsson (K), Samuel Gustafson, Gustav Berggren, Adam Andersson
Forwards och yttrar: Demba Savage, Paulinho, Nasiru Mohammed, Alexander Jeremejeff, René Makondele, John Owoeri

Avspark 16.00 på Bravida Arena

Välkomna!

Huvudpartner

Officiella branschpartners