Rapport från Slatty Water

Hur du kan följa matchen:
Eftersom det inte finns några möjligheter att streama kvällens match mot Cork City då Häcken saknar sändningsrättigheter erbjuder vi istället följande sätt att hänga med i händelserna.
Vi kommer att liverapportera på vår Facebook-kanal https://www.facebook.com/bkhacken/
Matchreferat och intervjuer kommer upp här på hemsidan efteråt.
Matchen kommer även att livesändas via radio, gå till http://www.96fm.ie/Home för mer information. Sändningen är på engelska.
Så sammanfattningsvis är enda möjligheten att se matchen att dyka upp på Turner’s Cross ikväll. Avspark är 19.45 lokal tid, 20.45 svensk tid. 

Häckens SLO på plats meddelar:
Sektion K är vår plats på arenan idag.
Entrance: Away (andra kortsidan sett till huvudentrén). Uppladdning sker på The Beer Garden.
Kom i tid, det väntas komma över 5000 Cork City fans.

***
För oss som går igång på fantasieggande brittiska (och gaeliska) ortsnamn (och det ju inget fel med det) är Cork och området kring Fota Island (där laget bor) en veritabel guldgruva. Förutom vattendraget Slatty Water (som är helt torrlagd vid ebb) hittar vi platsnamn som Monkstown, Cúl Árd, Knockgriffin, Ballycroneen och Knocknastooka.

***
Cork Citys manager John Caulfield intervjuas i Irish Examiner som ägnar ett helt uppslag åt kvällens match. Caulfield har mycket stor respekt för BK Häcken och beskriver oss som ett lag med flera landslagsmän från olika delar av världen. Vilket ju är både korrekt och trevligt, vi önskar bara att hans beskrivning om Häcken som en klubb som omsätter 25 miljoner Euro stämt även den – 15 miljoner Euro ligger bra mycket närmare sanningen. Sammanfattningsvis manar han hemmapubliken att ha tålamod med att hans lag kanske inte kommer att spela på samma sätt som de gör i ligan, om Cork håller nollan är de ju vidare. Han uppmanar även hemmapubliken att låta så mycket som möjligt och hoppas att det faktum att publiken är så nära planen ska påverka Häckens spelare.
Fokus för laget har i veckan varit anfallsspelet enligt Caulfield som även hoppas att mittfältaren Greg Bolger ska kunna spela. Bolger var tillsammans med straffskytten Maguire de två spelare som utmärkte sig mest i förra veckans match.

***
Under träningen på onsdagskvällen på Turner’s Cross var vi många som stannade upp och undrade vad det var för ljud vi hörde. Sen insåg vi, det var säckpipor. Någon eller några stod och övade säckpipa några kvarter bort, inte otänkbart att det var så kallade Uilleann Pipes. Vi frågade en äldre reporter för den lokala radiostationen om det var något vi kunde förvänta oss under matchen, han skakade på huvudet och svarade ”I would hope not, I hate those *#$@% things!” Sen gav han Peter Gerhardsson en pin med Corks stadsvapen som tack för intervjun, en fin gest.

***
Turner’s Cross har en helt fantastisk gräsmatta, tät jämn och fin. Medan det här skrivs faller ett fint, tunt duggregn över Cork och med en väl fuktad matta finns verkligen alla förutsättningar för en fin match ikväll. Enligt Häckens irländska scout, den otroligt kunniga Dermot, är planen en av de bästa på hela Irland.

 

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners