Retur mot Helsingborg!

Bollklubben Häcken tar emot Helsingborgs IF på Bravida Arena i vad som blir ett returmöte. De båda lagen drabbade ju som bekant samman för en vecka sedan, då vann Häcken på Olympia med 2 – 0 efter mål från John Owoeri och Tefu Mashamaite.
– Det gäller att vi förfinar vissa saker och återupprepar de många bra saker vi gjorde förra veckan, säger Peter Gerhardsson.

Med Paulinho och Nasiru Mohammed borta valde Gerhardsson en lite annorlunda uppställning senast med Wahlström, Lindgren och Mashamaite i backlinjen och Owoeri och Samuel Gustafson högst upp i banan. Det återstår att se om det blir något liknande på söndag. På hemmaplan finns det en klar och tydlig tendens att Häcken gör mål, hela 21 av säsongens 28 mål har kommit på Hisingen. John Owoeri har kommit bra in i rollen som forward och står på fem fullträffar på 12 matcher, varav sju från start. Samuel Gustafson leder lagets assistliga med 6 målgivande passningar i Allsvenskan.

Helsingborg har haft problem med skador men får tillbaka Jordan Larsson i truppen jämfört med senast. Dessutom ingår nyförvärvet Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani i truppen enligt HIFs hemsida. I skrivande stund ligger de rödblå på tolfte plats i tabellen men med samma poäng (18) som de två lagen ovanför.

Häcken har haft en positiv trend i seriespelet och inte förlorat sedan hemmamatchen mot AIK i början på maj, dessutom har Peter Abrahamsson hållt nollan i två raka matcher. Hisingens stolthet ligger efter halva serien sjua med 23 poäng. Gerhardssons besättning till drabbningen mot Helsingborg ser ut som följer:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Lindgren, Mashamaite, Wahlström, J. Andersson, Arkivuo, Binaku
Mittfältare: Schüller, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Berggren, A. Andersson
Yttrar o Forwards: Savage, Owoeri, Kamara

Huvudpartner

Officiella branschpartners