Seger mot Hammarby!

Trots tre straffar för bortalaget Hammarby vann Bollklubben Häcken matchen med 4 – 2 efter mål från John Owoeri (2), Martin Ericsson och Demba Savage. Peter Abrahamsson räddade en straff men fick släppa in två, samtidigt som han med god hjälp av Emil Wahlström räddade ett friläge i slutet av matchen vid ställningen 3 – 2.
– Första halvlek spelar vi bra, men sen bjuder vi in dom lite. I andra blir det lite svängigare. Vi blir lite försiktiga, och Hammarby vågar spela helt plötsligt. Det var tvärtom i första halvlek, säger Peter Gerhardsson.

Häcken inledde matchen på ett bra och förtroendeingivande sätt och Nasiru Mohammed får en bra chans innan två minuter var spelade. Peter Abrahamsson får sträcka ut sig på en fin frispark vid stolproten men sen är det mest Häcken som spelar boll på ett vägvinnande sätt. Nasiru Mohammed vinner bollen och spelar fram Martin Ericsson i djupled som fintar bort en försvarare och sedan placerar in bollen i bortre hörnet. 1 – 0 till Häcken alltså, som har en bra period innan Abrahamsson vräker omkull Haglund i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Smarasson gör en s.k Panenka-straff som Abrahamsson inte riktigt är med på och ställningen är kvitterad efter 34 minuter.

Strax efteråt har Paulinho ett skott i ribbans ovansida innan Ericsson vinner bollen centralt och frispelar John Owoeri som rusar fram och smeker in bollen vid bortre stolpen och BK Häcken är än en gång i ledningen. En ledning som håller sig halvleken ut.

När andra halvleken är 15 minuter gammal missbedömer Kari Arkivuo en långboll och drar omkull Smarasson i straffområdet. Ny straff för Hammarby men den här gången gör Peter Abrahamsson en fotparad och räddar till hörna. Hörnan blir väldigt farlig men direkt efteråt kontrar Häcken genom Samuel Gustafson som slår en helt perfekt boll i djupled till Owoeri som behärskat placerar in 3 – 1, bara minuten efter att Hammarby kunnat kvittera på straff.

Hammarby trycker på framåt för en reducering och Häcken hamnar längre och längre ner i banan. Men trots ett trippelbyte från Hammarbys tränare Nanne Bergstrand känns det inte som om Hammarby kan skapa så mycket i chansväg. Då hittar domaren helt plötsligt en tredje straff från ingenstans som Kennedy Bakircioglu sätter i mål och det är 3 – 2 med fem minuter kvar plus extratid. Efter 90 minuter får Hammarby ett gyllene läge att kvittera när inbytte Khalili kommer helt ensam mot Abrahamsson. Häckens målvakt gör en otrolig räddning men bollen är fortfarande på väg in i mål när Emil Wahlström kastar sig fram och får undan bollen någon meter från mållinjen.

Istället blir det Häcken som får till ett anfall. Inbytte Jeremejeff får en djupledsboll av Demba Savage och slår ett inlägg mot bortre stolpen där Nasiru Mohammed tar ner och serverar Savage öppet mål. Matchen slutar därmed 4 – 2 till BK Häcken.

Huvudpartner

Officiella branschpartners