Seger på Olympia!

Bollklubben Häcken vann bortamatchen mot Helsingborg med 2 – 0 efter mål från John Owoeri och Tefu Mashamaite. Båda målen kom i den första halvleken och Häcken kunde till stora delar spela av den andra halvleken i den tryckande värmen. Det var Häckens sjätte obesegrade match i följd i Allsvenskan och den andra i rad där man höll nollan bakåt.
– Vi är på rätt väg känns det som, vi har en bra mix av unga och äldre som alla är bra spelare. Vi försöker spela av matchen i den andra halvleken men de har en period där de kommer nära att reducera, säger lagkapten Martin Ericsson till CMore. Det var en skön seger.

Helsingborg, som hade flera spelare på skadelistan, gick in och försökte ta tag i matchen och fick till två skott på mål under de första fem minuterna. Häcken, för dagen i en 3-5-2-uppställning, fick allt eftersom bättre kontroll på spelet och kom till flera inlägg. Dessutom var Owoeri, på topp ihop med Gustafson, farlig i djupled bakom hemmalagets backlinje. Efter 25 minuter hittar Schüller en lång genomskärare från egen planhalva som sätter Owoeri en mot en, forwarden tar sig förbi sin back och placerar in ledningsmålet perfekt vid bortre stolpen. Lagen fick vattenpaus i mitten av båda halvlekarna i den tryckande hettan. Några minuter efter den kommer Owoeri helt ensam med målvakten men hans lobb räddas.

Istället blir det Tefu Mashamaite som nickar in 2 – 0 från nära håll på Samuel Gustafsons utsökta inlägg och Häcken spelar under en period mycket mycket bra fotboll och låter inte Helsingborg komma åt bollen. Alla tror att Mohammed Abubakari gjort 3 – 0 på ett fint returskott men målet döms bort för offside på Owoeri. Häcken går därmed in i halvtidsvilan med en tvåmålsledning.

Andra halvlek inleds på ett liknande förtroendeingivande sätt, Häcken har bollen och spelar runt den inom laget. Efter ett tag blir det dock lite för långsamt tempo på spelet och Helsingborg kan jobba sig in i matchen. Första heta chansen får Atakora som tar sig igenom det gulsvarta försvaret och blir helt fri. Peter Abrahamsson fortsätter dock sin vana att rädda ett par frilägen i varje match och stoppar skottet. Dahlberg får på ett bra skott som går i ribbans överkant innan Rusike nickar över i bra läge. Tyvärr nickar han ihop med sin landsman Tefu Mashamaite som tvingas byta. Gustafson har ett bra skott tätt utanför för Häcken, i samband med det byts Alhassan Kamara in och gör debut för sin nya klubb.

I slutet av matchen har hemmalagets Zeidan ett bra skott som Abrahamsson räddar innan Häcken har ett ypperligt anfall som slutar med att Arkivuos skott räddas av målvakt.

Häcken tar därmed med sig tre poäng hem till Hisingen där man om en vecka tar emot just Helsingborg.

Huvudpartner

Officiella branschpartners