Sudic: ”Vi höjer oss efter straffen”

Jasmin Sudic bildade ett stabilt mittlås tillsammans med Emil Wahlström och tog över kaptensbindeln när Martin Ericsson byttes ut en bit in i andra halvlek i kvalmatchen mot Cork City. Något spelmål släppte Häcken inte till, Corks mål kom på straff, och efter matchen var det en behärskad Sudic som redan såg fram emot returen.
– Cork uppträdde ungefär som vi förväntat oss, de är ett spelande lag som arbetar väldigt hårt i både försvar och anfall. Jag kan inte säga att jag blev förvånad över hur de uppträdde, det var som vi gått igenom innan. Men vi får ändå inte igång vårt spel så vi kanske var påverkade av att spela mot europeiskt motstånd, det är svårt att säga. Det var mycket skönt att vi fick in kvitteringen, det är oerhört viktigt inför returen, säger Sudic.

Bortalaget Cork kom till 15 avslut totalt över matchen, varav fem gick på mål, medan motsvarande siffror för Häcken var 10 avslut med 7 på mål.
– Det kändes som om de verkligen trodde på det när de anföll, de flyttade upp många spelare och deras forward (Maguire) sprang på allt. Samtidigt kommer de inte till särskilt många farliga chanser och jag tror att vi har fler avslut på mål än de, trots att vi spelade med en man mindre sista halvtimmen.

Vad sa ni till varandra efter straffen och utvisningen?
– Vi sa egentligen inget särskilt, det kommer automatiskt när man får en lagkamrat utvisad. Alla vet att de behöver göra fem procent mer för att täcka upp för att man är en man mindre. Det gjorde vi också, vi höjer oss efter straffen och börjar spela mer som vi ska och får även in kvitteringen. Det var ett väldigt viktigt mål för oss. Nu gäller det att vi är med från början i returen om en vecka.

Huvudpartner

Officiella branschpartners