U21: Debut för Rasmus Lindgren

BK Häcken förlorade matchen i U21-serien mot Malmö FF med  0 – 1 där matchens enda mål kom på en frispark i första halvlek. Häcken skapade, precis som gästerna Malmö, flera vassa målchanser och hade två ramträffar och ett friläge som sånär resulterade.
– Det var en bra fotbollsmatch. Vi hade bra kvalitet, framförallt i första halvlek och mötte ett lag som även de håller hög kvalitet. Många av de saker vi vill se, både försvarsmässigt och anfallsmässigt, visade vi idag, även om det givetvis finns saker vi kan förbättra, säger Christian Lundström.

Rasmus Lindgren gjorde debut i den gulsvarta tröjan och bildade mittbackspar med Tefu Mashamaite i matchens första 45 minuter. Han hann styra uppspel, vinna luftdueller och visade inga som helst tecken på ringrost efter två månaders matchuppehåll. Vi fick även se en stenhård glidtackling innan han klev av i halvtid, vilket var bestämt på förhand.
– Jag brukar inte ha några problem med att komma i matchform, idag var det mest skönt att komma ut och spela match igen. Första tiden i klubben har varit precis så bra som jag förväntade mig, nu ser jag fram emot att debutera i Allsvenskan, säger Lindgren. Han är alltså inte tillgänglig i torsdagens match mot Cork men är helt spelklar från och med nu på fredag.

Även Joel Andersson gjorde comeback efter sin skada och spelade en en halvlek även han.

Startelvan mot MFF:

Källqvist
J. Andersson – Lindgren – Mashamaite – Andersén
E. Gustafson – Berggren – Makondele (K)
Irandust – Rexhepi – Skoglund

Huvudpartner

Officiella branschpartners