BK Häcken mot mästarna

Bollklubben Häcken tar sig ikväll an regerande svenska mästarna IFK Norrköping på Östgötaporten. Båda lagen vann sina senaste matcher, Norrköping besegrade Örebro med 3 – 1 på hemmaplan medan BK Häcken vann över Elfsborg med 4 – 2 i Borås. I tabellen ligger ”Peking” tvåa på 37 poäng, tio poäng före Häcken som är femma.
– Norrköping har bytt både spelare och tränare men ser ändå ut som det lag som vann guld förra året, vilket är imponerande, säger Peter Gerhardsson. Vi behöver göra en ännu bättre prestation än vad vi gjorde i Borås för att få med oss ett bra resultat, det har vi också kapacitet att göra.

Med Samuel Gustafson som flyttat till Turin och Joel Andersson fortsatt avstängd (”direkt” rött kort ger minst två matchers avstängning) samt nyförvärvet Alexander Farnerud inte tillgängligt så … blir det inga större förändringar i matchtruppen. Nasiru Mohammed gjorde comeback efter sin skada senast och därmed är det endast Paulinho som inte är tillgänglig pga skada. En spelare i närmast hysterisk målform är John Owoeri som på sina åtta senaste matcher gjort sex mål och nu är uppe i åtta mål och två assist i årets Allsvenska.

IFK Norrköping jagar Malmö FF i den absoluta toppen och är en poäng från förstaplatsen efter 17 omgångar. Hyperfarlige Christoffer Nyman fortsätter göra poäng och avgöra matcher, åtta mål och fem assist hittills i serien. I segern mot Örebro senast spelade Nicklas Bärkroth fram till samtliga tre mål och står nu på fem assist totalt.  

Matchen är flyttad till idag från en senare omgång eftersom det fanns en chans att båda klubbarna skulle vara kvar i Europa-spelet. Nu är så inte fallet så efter matchen mot Örebro nu på söndag får Häcken ett uppehåll fram till 28 augusti. 

Avspark 19.00 på Östgötaporten (fd Nya Parken), matchen sänds som vanligt även på CMore för de som inte har möjlighet att vara på plats.

Huvudpartner

Officiella branschpartners