Cupvecka och hemmamatch

Bollklubben Häcken körde på måndagen igång igen efter en helgs ledighet, efter att ha haft nio dagar mellan matcherna blir det två på en vecka. Först ut är cupmatchen mot Växjö BK på onsdag och på söndag tar man emot Östersunds FK i Allsvenskans tjugonde omgång. Både U17 och U19 har matcher i sina seriespel, på torsdag möte U17 Elfsborg borta medan U19 möter FC Trollhättan på lördag.

A-laget tränar tisdag, spelar cupmatch på onsdag och tränar sedan torsdag och lördag innan söndagens hemmamatch. Alexander Farnerud deltar för fullt i träning och är som det heter på tränarspråk; ”uttagningsbar”. Det är däremot varken Rasmus Lindgren eller Rasmus Schüller på söndag, båda är avstängda mot Östersund (men inte mot Växjö BK).

I tabellen fick BK Häcken se sig passerade även av Elfsborg och såvida den avbrutna matchen mellan Östersund och Jönköping fastställs som oavgjord kommer Östersund att ha samma poäng som Häcken, dock med sämre målskillnad. Efter 19 omgångar av 30 spelade är BK Häcken sjua i Allsvenskan.

Huvudpartner

Officiella branschpartners