”Det finns mer att hämta”

BK Häckens Rasmus Lindgren vet ännu inte hur det känns att förlora i Allsvenskan. Efter gårdagens seger mot IF Elsborg handlade det mesta om hur skönt det var att få en seger på bortaplan mot Elfsborg men Lindgren var ändå inte helt nöjd.
– Egentligen tycker jag att vi gör vår sämsta match sedan jag kom med idag, ändå vinner vi på bortaplan mot ett mycket bra lag. Det tycker jag säger något om hur mycket kvalitet vi har, säger han.

Häcken släppte (återigen) till ett mål direkt i matchinledningen och fick, precis som i hemmamatchen mot Helsingborg, kämpa sig in i matchen, både mål- och resultatmässigt. Överhuvudtaget var första halvlek en otroligt svängig och chansrik halvlek där det, trots att det blev fem mål, kunde blivit ännu fler åt båda håll.
– Vi inleder jättedåligt. Vi har inte koll på deras löpningar i försvarsspelet men det stora problemet är att vi inte håller bollen inom laget och spelar oss ur situationerna, säger Lindgren. Men efter målet blir det mycket bättre. då har vi självförtroende att spela bollen och gör två mål till på kort tid. 
– Det är alltid mycket bättre att gå till halvtid med en tvåmålsledning, tyvärr släpper vi till ett i mitt tycke helt onödigt mål som gör att de får kontakt, fortsätter han.

I halvtid var det mycket fokus på att jobba försvarsmässigt med en ledning på bortaplan. Något som man från läktaren uppfattade ändå gick hyfsat, dessutom skapade Häcken flera fina chanser efter kontringar innan Kamara återigen utökade Häckens ledning till två mål.
– Jag tycker inte vi inleder andra halvlek särskilt bra heller egentligen. Vi hade pratat om att ta bort deras offensiva löpningar men de lyckas ändå några gånger och där är det Peter (Abrahamsson) som räddar oss. Efter Crespos mål stänger vi ner alltmer men de får ändå en riktigt bra chans att reducera som Peter räddar, säger Lindgren.

Redan på onsdag är det dags för en ny stentuff bortamatch, serietvåan och regerande mästarna IFK Norrköping på Nya Parken.
– Det är en ny tuff match såklart, samtidigt känner vi att vi är ett bra lag som kan ännu bättre än vad vi visade idag. Det finns mer att hämta, helt klart, avslutar Rasmus Lindgren.

Huvudpartner

Officiella branschpartners