Förlust mot Norrköping

BK Häcken ledde med 1 – 0 i halvtid på bortaplan mot IFK Norrköping och inledde även andra halvlek på ett bra sätt innan hemmalaget tilldömdes en straff och kvitterade. Efter det kunde Norrköping göra två mål till och Häcken orkade inte riktigt svara, trots flera målchanser.
– Vi gör en bra match fram till straffen, efter det så tappar vi lite och kommer inte riktigt till, säger Peter Gerhardsson.

BK Häcken inledde matchen taktiskt på samma sätt som mot Elfsborg senast, men med fyra nya spelare i startelvan. Och trots att IFK Norrköping öste på framåt såg Häcken bekväma ut i försvarsspelet och ställde om när tillfälle gavs. Alhassan Kamara har ett skott som räddas redan i den första minuten och han hittar även Martin Ericsson efter 10 minuter, Ericssons avslut räddas dock av en utespelare nära mållinjen. Norrköping satsar mycket på inlägg och efter en kvart når Bärkroths frispark sånär Nyman vid bortre stolpen. Även Sjölund får på en fin volley efter en lyftning men Peter Abrahamsson räddar enkelt skottet.

Efter 36 minuter slår en mycket pigg Kari Arkivuo ett inspel från sin vänsterkant som Sjölund försöker bryta men slår in bollen i eget mål. 0 – 1 till Häcken på bortaplan mot regerande mästarna och några minuter senare kommer en farlig kontring där Adam Andersson skjuter över i bra läge. Innan halvtidsvilan har Norrköping ett bra anfall men hur de än försöker kan de inte hitta något avslutsläge mot ett väloljat gulsvart försvar. 

När andra halvlek startar har Häcken sin bästa period i matchen, under de inledande fem minuterna rör hemmalaget knappt bollen. Adam Andersson får på ett skott som räddas och efter 50 minuter får Nasiru Mohammed ett gyllene läge att utöka ledningen, skottet räddas av målvakt och returen blockas av en försvarare. Istället får Norrköping straff när inbytte Eliasson slänger sig i straffområdet, Nyman överlistar Abrahamsson och matchen är kvitterad. Straffen var den åttonde Häcken fått emot sig i årets Allsvenska.

Efter kvitteringen och några byten tar Norrköping över matchen och anfaller gång på gång mot ett Häcken som får allt svårare att stå emot i försvaret. Trots det skapas det en del chanser vid 1 – 1. Rasmus Lindgren slår en frispark tätt över, Mohammed får dålig träff i bra läge och Mohammed Abubakari nickar utanför i mycket bra läge. Nickar utanför gör dock inte Sebastian Andersson, han sätter den i mål och Norrköping tar ledningen.  Abubakari får på ett tungt skott i stolpens utsida men Norrköping anfaller på nytt och David Moberg-Karlsson sätter 3 – 1 efter ett mönsteranfall.

Häcken ger dock inte upp utan jagar en reducering, närmast kommer inbytte Owoeri som skjuter i stolpens utsida även han. Närmare än så kommer inte Häcken som närmast har hemmamatchen på söndag mot Örebro att se fram emot.

Huvudpartner

Officiella branschpartners