Förlust mot Örebro

Det blev, trots ett massivt spelövertag, förlust med 0 – 1 i hemmamatchen mot Örebro SK. Örebro tog ledningen efter ett försvarsmisstag i första halvleken och efter det var det nästan spel i ett straffområde under stora delar av matchen. Häcken hade en boll som verkade vara över mållinjen efter ett skott från Alhassan Kamara men domaren godkände det inte. Häcken blev därmed utan poäng i en match man förde från början till slut.  
– Vi gör ett misstag i vår uppspelsfas och blir straffade, totalt sett skapar vi tillräckligt många chanser för att göra fler än ett mål, säger Peter Gerhardsson.

 Matchen inleddes lite trevande från båda håll, Häcken försökte få igång sitt offensiva passningsspel utan att riktigt lyckas och Örebro försökte hitta sina forwards i djupled utan att heller riktigt få till det. Efter en kvart började Häcken alltmer trycka tillbaka Örebro, man spelade sig runt på kanterna och försökte hitta in till målchanser genom inlägg och inspel efter marken. Efter flera halvchanser dundrar Mohammed Abubakari på med ett skott i stolpens utsida, matchens dittills bästa chans. Häcken fortsätter kontrollera spelet men så slår Abubakari en felpass utanför eget straffområde. Bollen snappas upp och en helt fri Broberg kan placera in ledningsmålet förbi Abrahamsson.

Några minuter senare får Örebro till en livsfarlig kontring där Abrahamsson får ta hjälp av en back för att förhindra 0 – 2. Men i övrigt är det en fullständig belägring av gästernas straffområde där de i perioder har en enda spelare utanför eget straffområde. Resten blockar skott, tacklar, nickar bort inlägg och försöker på stopp på ett Häcken som inte ens låter halvtidsvilan medföra någon förändring av matchbilden. Direkt i början av andra halvlek är det dags för nästa stolpträff, den här gången efter hörna. Mohammed, Owoeri och Savage har alla varsitt avslut tätt utanför målramen. Örebro kommer ingenstans och vill bara få tiden att gå. Arkvuo skjuter, målvakten räddar, en inbytt Kamara får på en mörsare som tippas till hörna. Med drygt tio minuter kvar har han skjutit in sig och får på ett fruktansvärt hårt skott som går i ribbans undersida, ner ca 30 cm innanför mållinjen och ut. Ingen i domarteamet uppfattar dock att bollen var inne och spelet fotrsätter.

Besara får Örebros enda målchans i andra halvlek och träffar stolpen även han medan Häcken fortsätter mala på med anfall mot Örebro. Det uppstår flera situationer där hemmalagets spelare anser att de fått domslut emot sig eller inget domslut med sig, och Rasmus Lindgren får ett gult kort. Ingenting hjälper utan Örebro reder ut stormen och tar med sig tre poäng hem från Hisingen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners