Inför Elfsborg

Bollklubben Häcken åker på söndagen till Borås för årets andra möte med IF Elfsborg. Båda lagen spelade oavgjort i sina senaste matcher och i tabellen skiljer det en poäng mellan sexan Elfsborg och sjuan Häcken. Det är även noterbart att båda lagen är obesegrade över de fem senaste matcherna.
– Vi har haft en bra träningsvecka inför matchen mot Elfsborg. Allt känns bra, vi är redo, säger Rasmus Schüller. Elfsborg är ett av topplagen i Allsvenskan och vill föra spelet på sin hemmaplan, så det gäller att vi är redo att försvara och när vi har bollen måste vi våga hålla bollen inom laget.

Senast lagen möttes var i premiäromgången på Bravida Arena, då avgick Häcken med segern (2 – 1) i en chansrik och jämn match. Målskyttar var Paulinho och Nasiru Mohammed för Häcken samt Adam Lundqvist för Elfsborg. För lite drygt ett år sen vann Elfsborg det senaste mötet i Borås med 1 – 0 efter mål av Simon Hedlund. BK Häcken har ännu inte vunnit en allsvensk match mot Elfsborg i Borås, för en historisk genomgång av de mötena hänvisar vi till Elfsborgs hemsida. Senast Häcken förlorade på bortaplan i Allsvenskan var 1 maj mot Malmö FF.

BK Häcken får alltså klara sig utan sin bästa målskytt Paulinho i en knapp månad men får tillbaka sitt yrväder Nasiru Mohammed på högerkanten. För oss som var på plats i Cork är det en extra glädjande nyhet för i några minuter där i ösregnet hann vi tänka många mörka tankar om Nasirus närmaste framtid. I Häckens trupp saknas dock Joel Andersson som är avstängd.

Peter Gerhardsson mönstrar följande besättning till Borås:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Lindgren, Mashamaite, Wahlström, Arkivuo, Mensah
Mittfältare: Schüller, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Berggren, A. Andersson
Yttrar o Forwards: Savage, Mohammed, Makondele. Owoeri, Kamara

Huvudpartner

Officiella branschpartners