Inför Örebro

Bollklubben Häcken avslutar på söndagen sin senaste trematchersvecka med att ta sig an Örebro SK hemma på Bravida Arena. Efter att Elfsborg besegrades med 4 – 2 blev det förlust mot IFK Norrköping med 1 – 3, båda matcherna var på bortaplan men nu är Häcken tillbaka på Hisingen. Senast lagen möttes var för några veckor sen, då blev det 0 – 0 i Örebro. 
– Det var en tight match sist vi möttes, med få målchanser, det gäller att vi gör en lika bra försvarsinsats nu. Offensivt så hade vi 21 avslut på bortaplan mot Norrköping så vi behöver bli mer effektiva, säger Peter Gerhardsson. Vi går för tre poäng, helt klart.

Hela BK Häckens trupp är skadefri sånär som på Paulinho, dessutom är Emil Wahlström avstängd och Alexander Farnerud ansluter till laget först på onsdag. Det är femman Häcken mot sexan Örebro som möts på Hisingen på söndagen. Både Örebro och Häcken ligger på 27 poäng men då har Häcken en match mer spelad. Faktum är att även Örebros senaste match är en förlust på bortaplan med 1 – 3 mot IFK Norrköping, precis samma som för Häcken vars möte med ”Peking” flyttats från en senare omgång.

Peter Gerhardsson mönstrar följande besättning till mötet med Örebro SK:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Lindgren, Mashamaite, J. Andersson, Arkivuo, Mensah, Andersén
Mittfältare: Schüller, Abubakari, Ericsson, Berggren, A. Andersson
Yttrar o Forwards: Savage, Mohammed, Makondele. Owoeri, Kamara

Avspark på Bravida Arena 17.30
Välkomna!

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners