Inför Växjö BK

Bollklubben Häcken åker till Växjö för att försvara sin cuptitel mot division fyra-laget Växjö BK. Nyförvärvet Alexander Farnerud är med i den 18 man starka truppen, liksom Daleho Irandust från Akademien. 
– Vi såg Växjö i deras cupmatch mot Ronneby och har koll på hur de vill spela. Fotbollen har utvecklats och det finns bra spelare även i division fyra. För oss handlar det om att dra upp tempot i framförallt passningsspelet, säger Peter Gerhardsson.

Matchen kommer att spelas på Teleborgs konstgräs i Växjö den 24 augusti med avspark kl 19.00. Växjö BK slog ut Ronneby BK i cupens första omgång. Vinnaren i matchen går vidare till Svenska Cupens gruppspel som spelas under februari-mars 2017. Gerhardssons besättning ser ut som följer:

Målvakter: Källqvist, Nadj
Backar: Wahlström, Mashamaite, Mensah, Andersén, J. Andersson
Mittfältare: Abubakari, Berggren, Skoglund, Irandust
Forwards: Owoeri, Kamara, Makondele, Savage, Mohammed, Farnerud

Huvudpartner

Officiella branschpartners