Match mot Östersund

Bollklubben Häcken tar emot Östersunds FK på Bravida Arena i Allsvenskans 20e omgång. Det blir det andra allsvenska mötet klubbarna emellan, i våras vann ÖFK med 2 – 1 och idag klockan 15.00 är det alltså dags för returen. Alexander Farnerud ingår i matchtruppen och är klar för spel, han har alltså möjlighet att efter 13 års frånvaro återigen spela i en allsvensk match.
– Det blir en tuff match. Östersund har en väldigt tydlig spelidé som de följer, däremot organiserar de sig olika beroende på motstånd. De är ett väldigt bollskickligt lag, säger Peter Gerhardsson om motståndet.

BK Häcken har hämtat sig från förlusten mot Örebro SK och besegrade division 4-laget Växjö BK med hela 11 – 1 i Svenska Cupen i onsdags. Två spelare gjorde sina debuter i den matchen och både Alexander Farnerud och Daleho Irandust gjorde mål. Medan Farnerud spelat i Frankrike, Tyskland, Danmark, Schweiz och Italien var det Irandusts första tävlingsmatch på seniornivå. Han är uttagen i matchtruppen mot Östersund och skulle vid ett inhopp alltså även begå allsvensk debut. Häcken är förskonade från skador förutom den på Paulinho, dessutom är Rasmus Schüller och Rasmus Lindgren avstängda.

Östersund vann i sin senaste allsvenska match mot Djurgården med 1 – 0, målskytt var Ken Sema. Bäste poänggörare hittills är Alex Dyer med 8 poäng (4 mål, 4 assist) medan Saman Ghoddos är bäste målskytt med 5 mål. I laget ingår även tre gamla Häcken-spelare; Walid Atta, Hosam Aiesh samt Ronald Mukiibi som gjorde ett praktmål i förra mötet lagen emellan. Beroende på hur den avbrutna matchen mot J-Södra slutar, senaste beslutet är seger för Östersund med 3 – 0, ligger ÖFK antingen två poäng före Häcken eller, om det till slut beslutas om ett oavgjort resultat, en poäng efter.

Peter Gerhardssons besättning i matchen mot Östersunds FK ser ut såhär:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Mashamaite, Wahlström, J. Andersson Sudic, Wahlström, Mensah
Mittfältare: Abubakari, Farnerud, A. Andersson, Berggren, Ericsson, Irandust
Forwards: Savage, Mohammed, Owoeri, Makondele, Kamara

Avspark 15.00 på Bravida Arena

Välkomna!

Huvudpartner

Officiella branschpartners