Mats Johansson 60 år!

Bollklubben Häckens målvaktstränare har ledigt från dagens träning. Och det med all rätt, man fyller bara 60 en gång! Sedan han klev in genom dörren 1980 har Trollhättesonen varit Häcken trogen i 36 år, först som målvakt och sedan 1991 som målvaktstränare.
– Ja, nu har jag klarat två gånger trettio, säger födelsedagsbarnet och skrattar. Så får man se om det blir två gånger 45 också för efter det är nog matchen slut.

Karriären inleddes i Skoftebyns IF, gick vidare till IF Elfsborg som bl a vann Stora Silvret med Mats mellan stolparna, sedan blev det BK Häcken där Bengt Larsson var målvaktstränare. Larsson var en legendar i klubben med 496 matcher och många år som målvaktstränare. När spelarkarriären var över tog Mats över hans roll och där har han nu tränat Häckens målvakter i 25 år. 

Läs Richard Nilssons utmärkta intervju med Mats från i våras här.

Hela Bollklubben Häcken skickar ett grattis lika stort som Hisingen till Mats på hans 60-årsdag!

Huvudpartner

Officiella branschpartners