Notiser

Eftersom matchen mot IFK Norrköping spelades redan förra veckan har Bollklubben Häcken ingen allsvensk match den här helgen. Istället blir nästa tävlingsmatch cupmatchen mot Växjö BK på onsdag, en turnering Häcken alltså för första gången går in i som regerande mästare. Matchen kommer att spelas på Teleborgs konstgräs i Växjö den 24 augusti med avspark kl 19.00. Växjö BK spelar i år i division 4 och slog ut Ronneby BK i cupens första omgång.

Alexander Farnerud (på bilden i samspråk med Peter Gerhardsson) har nu hunnit med tre träningar på Gothia Park Academy och deltar för fullt. Han har varit helt skadefri sedan vintern förra året men fick sparsamt med speltid i Torino under våren med endast fem framträdanden. Förutom gammal hederlig matchovana finns inga hinder för spel i gulsvart omedelbart.

På tal om Torino FC inleder de Serie A imorgon söndag på bortaplan mot AC Milan. Det är i nuläget inte klart om Samuel Gustafson ingår i matchtruppen, hans sista match i Häcken (för den här gången) var bortasegern mot IF Elfsborg. 

U21-serien är nu avslutad och BK Häcken går in i B-slutspelet på hemmaplan mot Falkenberg 29 augusti. Övriga lag i gruppen är IFK Göteborg och Helsingborg.

Nästa allsvenska match är på hemmaplan nästa söndag mot allsvenska nykomlingen och tabelltian Östersunds FK. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners