Ny seger för U19 och brons för P02

BK Häckens U19-lag fortsätter att jaga en slutspelsplats i U19 Allsvenskan Södra och tog en viktig trepoängare mot Halmstads BK i fredags. 3 – 1 blev slutresultatet efter att Albin Skoglund gett Häcken ledningen direkt i matchinledningen på Bravida Arena. 1 – 0 stod sig till halvtid men direkt i början på andra halvlek kvitterade Halmstad. Bollklubben kom tillbaka direkt, Jakob Sellhed satte 2 – 1 knappt fem minuter efter kvitteringen och Häcken kunde sedan kontrollera matchen. Kevin Yakob satte 3 – 1 i slutskedet på matchen och Häcken är fortsatt åtta poäng från slutspelsplats.

* * *

BK Häckens P02, som gick hela vägen till semifinal i Gothia Cup för två veckor sedan, lyckades med bedriften att bli bronsmedaljörer i Sverigecupen i Karlstad efter seger i sista matchen mot AIK med 1-0.
– Vi gör en fantastisk turnering utifrån förutsättningarna, både från ett utvecklingsperspektiv samt resultatmässigt. Det är verkligen roligt att se så många spelare lyfta sig ytterligare en nivå när det gäller som mest. Som en kul liten detalj startar endast tre spelare från Gothia Cup-semifinalen i bronsmatchen mot AIK. Detta visar återigen vilken bredd men framförallt kvalité det finns i vår grupp, avslutar huvudtränaren Andrés Jimenez.

Huvudpartner

Officiella branschpartners