Samuel Gustafson till Torino

Bollklubben Häcken och Torino FC är överens om en övergång för mittfältaren Samuel Gustafson som även är överens om sitt personliga avtal med sin nya klubb. Övergången sker omedelbart och Gustafson är därmed inte tillgänglig i morgondagens match mot IFK Norrköping. Det blev 67 allsvenska matcher i BK Häcken för 21-åringen som gjorde allsvensk debut 2013 som 18-åring.
– Vi är väldigt glada att vi fått ha honom hos oss i de här tre och ett halvt åren och önskar honom all lycka i hans fortsatta karriär, säger Sonny Karlsson. Någon gång i framtiden hoppas vi få se honom här igen, han är alltid välkommen tillbaka.

Samuel Gustafson kom till BK Häcken samtidigt som hans tvillingbror Simon (nu i Feyenoord) och gjorde mål i sin allsvenska debut på bortaplan mot Halmstad BK. Året efter blev det 11 matcher från start och 10 inhopp innan Samuel 2015 tog steget in som helt ordinarie. Under årets säsong är han den utespelare med klart mest speltid och han har gjort lika många poäng (10) på drygt halva säsongen som han gjorde på hela föregående året. I sin sista match för BK Häcken för den här gången gjorde han ett mål i segern mot Elfsborg.

Torino FC spelar i italienska högstadivisionen Serie A och har bl a svenske Pontus Jansson (ex-MFF) i truppen. 

Hela Bollklubben Häcken gör som sportchefen och önskar Samuel ett stort lycka till i framtiden!

Huvudpartner

Officiella branschpartners