Seger mot Östersund!

Bollklubben Häcken vann hemmamatchen mot Östersunds FK med 3 – 1. Efter underläge med 0 – 1 i halvtid tog Häcken över matchen i andra halvlek och kvitterade genom Nasiru Mohammed. John Owoeri gjorde 2 – 1 på passning från Alexander Farnerud, Farnerud slog även hörnan som Tefu Mashamaite gjorde 3 – 1 på. Häcken klättrar efter segern upp på sjätte plats i Allsvenskan.
– Vi fick jobba stenhårt där ute, Östersund är ett bollskickligt lag men i andra halvlek fick vi bättre ordning på vårt spel, säger Gustav Berggren som gjorde sin första allsvenska match från start på det centrala mittfältet.
– Det var skönt med en seger, att vinna är det bästa som finns, säger en trött men glad Berggren.

Att det var två lag som gärna ville hålla i bollen stod klart efter bara några minuters spel och det var inget som förändrades under matchens gång. Bollinnehav, som sagt, men några direkta målchanser kom inget av lagen till förrän Östersund snappade upp en passning och kontrade. Bollen gick fram till en djupledslöpande Curtis Edwards som helt fri sköt in ledningsmålet förbi Peter Abrahamsson. Efter målet är det gästerna som tar för sig alltmer medan Häcken inte har en tillstymmelse till anfallsspel och som lök på laxen blir Kari Arkivuo skadad och tvingas bryta. Baba Mensah ersätter den finske landslagsmannen på vänsterbacksplatsen. Med knappt tre minuter kvar av halvleken vaknar Häcken till slut till liv spelmässigt och skapar sina första målchanser i matcher. Östersunds målvakt räddar dock båda skotten och även nicken på den efterföljande hörnan. Häcken får till halvtidsvila med underläge  0 – 1.

I andra halvlek fortsätter Häcken som man avslutade den föregående. Berggren stormar fram på högerkanten och får in en boll som sånär når Demba Savage. Martin Ericsson slår en bra frispark men Östersund avvärjer. Kvitteringen kommer med sex minuter spelade, John Owoeri rycker fram till höger, får in bollen framför mål där målvakten stöter ut bollen men rakt i gapet på Nasiru Mohammed som lägger in bollen i öppet mål. Efter knappt en timme byter Ericsson med Alexander Farnerud som gör allsvensk comeback efter 13 år utomlands. Savage bryter ett uppspel högt upp i banan, han spelar Farnerud som lägger en smörpassning fram till Owoeri som placerar in 2 – 1. Häcken fortsätter att spela bra och Östersund har fortsatt svårt att komma till riktigt bra målchanser. Med fem minuter kvar slår Farnerud en hörna som touchar Baba Mensah och som Tefu Mashamaite på något sätt lyckas få in i mål. 3 – 1 och Häcken har vänt underläge till seger med 3 – 1.

Häcken klättrar därmed upp till sjätte plats i tabellen, nästa match är mot Gefle borta om två veckor då Allsvenskan tar landslagsuppehåll.

Huvudpartner

Officiella branschpartners