2 – 2 i Gävle

Bollklubben Häcken och Gefle IF spelade oavgjort 2 – 2 på Gavlevallen. Detta efter att BK Häcken tappat en ledning med 1 – 0 till underläge 1 – 2 i andra halvlek. Alhassan Kamara gjorde dock sitt andra mål för dagen och kvitterade. BK Häcken jagade sedan på för ett segermål men missade sina chanser.

Peter Gerhardsson valde en uppställning som påminde en aning om hur han ställde upp laget mot Delhi Dynamos. Wahlström, Lindgren och Sudic i backlinjen, Joel Andersson och Nasiru Mohammed på varsin kant, Alhassan Kamara på topp och övrig personal på mittfältet. Alexander Farnerud skjuter utanför efter fem minuter i en match där Häcken har/tillåts ha bollinnehavet och ett hemmalag som satsar på kontringar. Tolv minuter in i matchen tappar Wahlström och Lindgren bort både bollen och Dioh Williams, han spelar en helt fri Skrabb men Peter Abrahamsson gör en patenterad frilägesräddning. Istället tar Häcken ledningen, Farnerud slår ett perfekt inlägg mot bortre stolpen där Kamara dyker upp och sätter 1 – 0 till BK Häcken.

Gulsvart har nu vaknat till efter en lite sömnig inledning och radar upp fina lägen. Lindgren är nära efter en hörna, Kamara får en fin pass från Mohammed men målvakten räddar. Bästa chansen är när Kamara skjuter ett skott som täcks och går i en båge över målvakten men i ribban och ut. Efter det är det hemmalaget som tar över och Bonsu drar en volley i stolpens utsida innan halvleken blåses av.

Inledningen på andra halvlek präglas av lågt tempo, misstag och ett djupt försvarande Gefle som trots att de är i underläge inte går framåt. Häcken får spela runt bollen i egen backlinje och får inte till några avslut. Men så kommer att inlägg från vänster och Wahlström styr bollen mycket olyckligt över Abrahamsson och in i mål. Gefle kvitterar med ett självmål alltså och BK Häcken skapar en dubbelchans som inte resulterar innan Gefle styr en offensiv frispark i mål och tar ledningen i matchen. Med tjugo minuter kvar börjar BK Häcken trycka på framåt för en kvittering men det saknas struktur både i anfall och försvar samtidigt som Gefle försvarar sig tappert.

Efter 80 minuter kombinerar Kamara fint med Mohammed och kan lägga in kvitteringen i öppet mål från nära håll. Mohammed har en bra möjlighet att ge BK Häcken ledningen efter en fin framspelning av inbytte Egzon Binaku men målvakten räddar. Abubakari får på ett ruskigt hårt skott som tyvärr smiter tätt utanför och det blir inga fler mål. BK Häcken får åka hem och ladda om för det kommande derbyt med en poäng i bagaget.

Huvudpartner

Officiella branschpartners