2 – 2 mot Delhi Dynamos

BK Häckens träningsmatch mot Delhi Dynamos slutade oavgjort 2 – 2 på Bravida Arena i en match som präglades av många byten. Målskyttar för hemmalaget var Alhassan Kamara och John Owoeri medan Florent Malouda stod för Dynamos båda mål, det ena på straff.

Bollklubben Häcken vann förra årets möte med hela 6 – 2 och när man tog ledningen i matchens första anfall, en fin crossboll från Farnerud ut till Mohammed som drev in från sin vänsterkant och satte in bollen till Kamara som tryckte in den, var det många på läktarna som förväntade sig en liknande målfest. Så blev inte alls fallet. Dynamos var tydligt bättre än vad man visade upp förra året och Häcken hade visserligen bollen mer men man var långt ifrån att rada upp chanser. Istället stod sig 1 – 0 hela den första halvleken ut.

När Häcken kom ut till andra halvlek var det bara tre spelare från den föregående halvleken kvar på planen. Förutom spelare från A-truppen fick även Daleho Irandust, Mirad Garza och Sebastian Heaver chansen att visa upp sina kvaliteter. Det är Irandust som helt friställer Owoeri med ett instick och Häckens främste målskytt 2016 gör inget misstag. 2 – 0 till Häcken och Malouda är inte nöjd med underläget. Han lägger sig ner i straffområdet och sätter sedan själv den efterföljande straffen. Med åtta minuter kvar av matchen fastställer han även slutresultatet till 2 – 2.

För BK Häckens del är det på måndag kväll dags för Allsvenskan, då väntar Gefle på bortaplan.

Huvudpartner

Officiella branschpartners