Chansrikt men mållöst mot GIF

Bollklubben Häcken spelade 0 – 0 mot GIF Sundsvall i Allsvenskans 24e omgång. Matchen innehöll flera chanser för båda lagen, närmast torde Alhassan Kamara varit när han i matchens tredje minut träffade insidan stolpen tre (!) gånger utan att få bollen över mållinjen. Men två storspelande målvakter samt oskärpa i avsluten gjorde att båda lagen fick lämna planen mållösa.

Med Rasmus Lindgren borta efter sin huvudskada gick Peter Gerhardsson tillbaka till fyrbackslinje med Wahlström och Sudic centralt. Framåt bildade Mohammed, Kamara och Owoeri en forwardskedja där den sistnämnde utgick från vänsterkanten. Efter bara tre minuter kommer matchens bästa chans. Kamara stjäl bollen mellan Sundsvalls mittbackar och skjuter i insidan vänstra stolpen, bollen studsar längs med mållinjen och insidan på höger stolpe och ut. Kamara är först på returen och sätter bollen i insidan höger stolpe innan Naurin i GIF-målet kan rädda bollen.

Nästa dramatiska händelse är när Kari Arkivuo får en motståndares fot i ansiktet. Blodvite uppstår och BK Häcken får klara sig utan sin vänsterback i nästan fyra minuter. GIF Sundsvalls första chans är när Eklund från öppet läge missar bollen efter ett inlägg. Denne Eklund skulle få både en, två och tre chanser till. Från straffpunkten skjuter han fem minuter senare tätt utanför. Matchen går emellanåt i väldigt lågt tempo där båda lagen är måna om att hålla i bollen och hela tiden väljer säkra passningar, till att plöstsligt blixtra till när ett lag hittar en öppning. På de avslutande 15 minuterna i första halvlek skapar BK Häcken tre bra chanser. Owoeri provar skott med vänstern – tätt utanför. Kamara med en nick efter hörna från Farnerud – över målet. Owoeri med en nick på ett inlägg från Nasiru Mohammed – i stolpen och ut.

Andra halvlek fortsätter på samma sätt som den första, även om BK Häcken får allt mer att säga till om. GIF Sundsvall fortsätter dock hela tidan att komma til lägen. Alexander Farnerud får en chans men skottet täcks i sista stund. Eklund kommer helt sopren med Abrahamsson som kommer ut och avslutet missar mål. Efter en timmes spel kommer han fri igen med Abrahamsson och även den här gången går avslutet utanför. BK Häckens målvakt får även göra en strålande räddning på en farlig nick. Med tio minuter kvar kommer BK Häckens bästa målchans i andra halvlek – ett inspel från höger når en helt fri Farnerud som skjuter över öppet mål. Sundsvalls Eklund får ytterligare en chans, den här gången på nick, och Abrahamsson räddar innan både Owoeri och Mohammed har varsin möjlighet, men Tommy Naurin står i vägen båda gångerna. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners