Han tar över efter farsan

I december efterträder han sin far i rollen som lagledare och materialansvarig för BK Häcken. Kjell-Ove Johansson är inte en helt ny bekantskap i Häcken-kretsar men rollen som materialansvarig blir ny. – Det känns både kul och inspirerande att få dra på sig den gulsvarta tröjan på heltid, säger ”KOJ”.

Kjell-Ove Johansson har spelat tre säsonger i BK Häcken, varit ungdomsansvarig och U17-tränare. Nu väntar nästa utmaning. I december är det dags att gå i upplärning hos pappa ”Moffa”.

– Ja, vi får väl se om det blir upplärning eller uppläxning, skrattar ”KOJ”.

”Moffa är dock inte orolig över upplärningen.

– Nej inte alls. När det kommer till ordning och reda är han nog till och med bättre än mig. Han har ju gått i min skola. 

”Moffa” kommer dessutom att finnas kvar i föreningen och kunna ett litet öga på sin son. Från och med nästa år kommer ”Moffa” att ha hand om material och logistik kring U21-lagets matcher.

-Ja det stämmer, säger sportchef Sonny Karlsson. – Det var tanken redan från början och det vet både vi och Moffa. Tyvärr lyckades inte det kommuniceras ut på ett bra sätt vilket gjort många supportrar upprörda. Vi är jätteglada över att ha kvar ”Moffa” i huset och vi ser verkligen fram emot att välkomna ”KOJ”.

Fakta Kjell-Ove Johansson

Familj: Sambon Linda, sonen Patrik och dottern Sofia

Bor: Kärrdalen, Hisingen

Smeknamn: KOJ

Yrke: Postiljon de senaste 27 åren men från december ny materialansvarig i BK Häcken

Huvudpartner

Officiella branschpartners