Inför GIF Sundsvall

Bollklubben Häcken avslutar den hektiska matchveckan genom att på måndagskvällen möta GIF Sundsvall på Norrporten Arena i Allsvenskans 24e omgång. Efter 2 – 2 mot IFK Göteborg samt 3 – 2 borta mot Hammarby vore det himla gôtt att få med en trepoängare hem till Hisingen och fortsätta jaga fjärdeplatsen. Hemmalaget har å sin sida två poäng ner till Helsingborg på kvalplatsen och förlorade mot just Helsingborg senast med 2 – 1.
– Vi gör det oerhört starkt mot Hammarby, tappar en ledning till underläge och vänder sedan till seger på bortaplan. Mot Sundsvall gäller det att vi accepterar att vi kommer att få spela en hel del försvarsspel, de är ett spelskickligt lag som framförallt på hemmaplan vill vara spelförande, säger Peter Gerhardsson.

Det är två klubbar som haft diametralt motsatt utveckling under säsongen – medan BK Häcken hade en svag vår för att sedan klättra mot övre halvan har GIF Sundsvall efter en stark vår sakta dalat i tabellen. Klubben sparkade tränaren Roger Franzén för en tid sedan och nu är det Joel Cedergren som är ensam huvudtränare med uppgift att hålla kvar klubben i Allsvenskan. Man sålde även forwarden Pa Dibba (5 mål) till Hammarby under sommaren, bäste målskytt är numera Stefan Silva som gjort 7 mål, följd av Lars Krogh Gerson på 4. Säsongens näst bäste målskytt Sigurjonsson (6 mål) såldes även han under sommaren. I mötet på Bravida Arena klubbarna emellan vann Sundsvall med 1 – 0 efter ett straffmål från Krogh Gerson.

BK Häcken stod för en stark prestation i bortamötet med Hammarby – efter att Rasmus Lindgren fått en otäck huvudskada tappade man sin ledning till underläge med 1 – 2 i andra halvleken, innan Mohammed Abubakari kvitterade med 10 minuter kvar och Alexander Farnerud sköt in segermålet fem minuter senare.

Peter Gerhardssons besättning mot GIF Sundsvall ser ut på följande vis:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Wahlström, Sudic, J. Andersson, Arkivuo, Binaku, Mensah
Mittfältare: Schüller, Abubakari, Farnerud, Berggren, A. Andersson, Makondele
Forwards: Savage, Owoeri, Kamara, Mohammed, Skoglund 

Huvudpartner

Officiella branschpartners