Inför Hammarby

Bollklubben Häcken åker norrut till Tele2 Arena i Stockholm för att för tredje gången i år möta Hammarby IF. Nu gäller det omgång 23 i Allsvenskan och den täta striden om fjärdeplatsen där hela nio lag är inblandade. I de tidigare mötena i år vann BK Häcken i Svenska Cupens semifinal med 3 – 2 och i Allsvenskan med 4 – 2, som synes målglada tillställningar.
– Det är inte samma lag vi mött tidigare i år, de har bytt mittbackspar och överhuvudtaget ändrat sitt sätt att spela. Jag tror att det lag som gör första målet får ett övertag, vi ska bara se till att det blir vi som gör det, säger Peter Gerhardsson.

7-8-7 är Hammarbys resultatrad i årets allsvenska, dvs 7 segrar, 8 oavgjorda och 7 förluster. På hemmaplan har man serien 4-5-2. Bäste poängmakare är Erik Israelsson med 8 mål och 3 assist, näst bäst är Kennedy Bakircioglu med 6 mål och 1 assist. Just Bakircioglu var segerskytt i Hammarbys senaste match där man vann borta mot J-Södra med 1 – 0. Resultaten har onekligen gått åt rätt håll för Bajen, senaste förlusten kom 24 juli mot AIK, sedan dess har man helt lämnat bottenstriden och är nu obesegrade i sju raka matcher. Backen David Boo Wiklander är avstängd.

BK Häcken hämtade som bekant upp underläge med 0 – 2 till 2 – 2 i derbyt mot IFK Göteborg i måndags efter två vackra mål av John Owoeri och Alhassan Kamara. Peter Gerhardsson har tagit ut samma matchtrupp som i derbyt vilket innebär följande besättning:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Wahlström, Lindgren, Sudic, J. Andersson, Arkivuo, Binaku, Mensah
Mittfältare: Schüller, Abubakari, Farnerud, Berggren, A. Andersson, Makondele
Forwards: Savage, Owoeri, Kamara, Mohammed

Huvudpartner

Officiella branschpartners