Inför IFK Göteborg

Bollklubben Häcken tar ikväll för första gången emot IFK Göteborg på sin nya hemmaplan Bravida Arena. Det kommer att vara inför fulla läktare och det finns mycket som talar för en fin fotbollskväll på Hisingen. Peter Gerhardsson får klara sig utan Paulinho och Martin Ericsson medan IFK Göteborgs Jörgen Lennartsson saknar Patrik Karlsson Lagemyr, Mikael Boman och Benjamin Zalo. I övrigt är alla tillgängliga.
– Det blir roligt med utsålt och fullsatta läktare. Vi har flera spelare som kan avgöra matcher, Kamara gjorde två senast, Owoeri är tillbaka, Demba Savage, Alexander Farnerud till exempel, säger Peter Gerhardsson.

Medan BK Häcken fick 2 – 2 i förra omgångens bortamatch mot Gefle föll IFK Göteborg på bortaplan mot Malmö FF med 3 – 1 och får därmed svårt att delta i guldstriden där Malmö FF och IFK Norrköping har ett klart avstånd ner till tredjeplatsen. BK Häcken ligger på åttonde plats, fyra poäng bakom IFK, i en del av tabellen där det skiljer sju poäng mellan fjärde och elfte plats men där alltså båda göteborgslagen har en match mindre spelad.

Bästa poängplockare hos gästerna är Emil Salomonsson (4 mål och 6 assist) och Tobias Hysén (6 mål och två assist). I BK Häcken står John Owoeri på 9 mål och 2 assist och med Samuel Gustafson i Torino samt Paulinho på läktaren är det Nasiru Mohammed som är näst bäst med 2 mål och 4 assist.

Senast BK Häcken välkomnade sin allsvenska lokalkonkurrent från fastlandet till Hisingen var 2012, sedan dess har samtliga möten avgjorts på andra sidan älven. Ikväll är även första gången de båda lagen möts i Allsvenskan på konstgräs. 

Peter Gerhardssons besättning till kvällens match:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Wahlström, Lindgren, Sudic, J. Andersson, Arkivuo, Binaku, Mensah
Mittfältare: Schüller, Abubakari, Farnerud, Berggren, A. Andersson, Makondele
Forwards: Savage, Owoeri, Kamara, Mohammed

Huvudpartner

Officiella branschpartners