Inför Malmö FF

Bollklubben Häcken kliver in i Allsvenskans 25e omgång och man gör det genom att ta emot Malmö FF på Bravida Arena. Skåningarna slåss om SM-guldet medan Hisingslaget är ledare i den täta mittenstriden med fem lag inom två poäng. I senaste matchen mot GIF Sundsvall höll Peter Abrahamsson nollan vilket även Sundsvalls målvakt gjorde, 0 – 0 alltså, medan MFF besegrade Helsingborg med 2 – 0.
– Malmö FF har Sveriges bästa trupp, det är ingen tillfällighet att de ligger i topp i Allsvenskan. Det som talar för oss är att vi har haft en bra form under en längre tid, säger Peter Gerhardsson.

Båda lagen saknar flera tongivande spelare, för BK Häcken är Nasiru Mohammed avstängd och varken Rasmus Lindgren, Paulinho eller Martin Ericsson är återställda efter sina skador.  Däremot är alla (utom Mohammed) som spelade sist tillgängliga och har kört  för fullt. Malmö FF kommer med två gamla bekantingar i laget, Oscar Lewicki och Alexander Jeremejeff spelar som bekant numera i ljusblått. Senaste gången lagen möttes var i den historiska cupfinalen i maj där BK Häcken vann på straffar och tog sin första titel. I förra årets match på Bravida Arena vann BK Häcken med 1 – 0 efter mål av Martin Ericsson.

BK Häcken – Malmö FF
Avspark lördag 16.00
Bravida Arena

Välkomna!

Huvudpartner

Officiella branschpartners