Joel Andersson har förlängt!

Bollklubben Häcken och Joel Andersson är överens om en förlängning till år 2020 av den snart 20-åriga ytterbackens kontrakt. Kantspelaren gjorde allsvensk debut 2015 och har under årets säsong etablerat sig som ordinarie högerback i Bollklubben samt blivit uttagen till Sveriges U21-landslag. 

Joel Andersson kom samtidigt som sin tvillingbror Adam (som även han har förlängt sitt kontrakt) som 15-åring från Västra Frölunda IF och flyttades upp till A-laget inför säsongen 2015. Redan under sin första säsong fick han mycket speltid och har hittills hunnit med 38 allsvenska matcher, varav 28 från start. I sina två första tävlingsmatcher, gruppspelet i Svenska Cupen 2015, stod han för två assist och ett mål. Generellt har Gerhardsson spelat honom till höger, antingen som högerback, vingback eller ytter.

Huvudpartner

Officiella branschpartners