Match mot Gefle!

Bollklubben Häcken besöker idag Gefle IF i Allsvenskans tjugoförsta omgång. Medan hemmalaget Gefle är indraget i bottenstriden på näst sista plats kämpar BK Häcken i en grupp med fem andra lag om framförallt fjärdeplatsen. Senast lagen möttes vann BK Häcken med årets hittills största siffror, hela 6 – 1  i hemmamatchen på Hisingen där både Demba Savage och René Makondele blev tvåmålsskyttar. Idag blir det för Peter Gerhardsson att klara sig utan sina två bästa målskyttar, Paulinho är inte spelklar och John Owoeri är avstängd.

Medan BK Häcken vann sin senaste match i Allsvenskan mot Östersund med 3 – 1 föll Gefle mycket knappt med 2 – 1 mot Djurgården. Bästa poängplockare för hemmalaget är Johan Bertilsson som inte bara gjort 5 mål utan även 6 assist i år. I och med skador, avstängningar och försäljningar är BK Häckens bästa poängspelare Demba Savage med 3 mål och Nasiru Mohammed med 4 assist.

Gerhardssons besättning till matchen mot Gefle ser ut som följer:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Wahlström, J. Andersson, Mensah, Arkivuo, Lindgren, Binaku
Mittfältare: Berggren, Schüller, Abubakari, Ericsson, A. Andersson, Farnerud
Forwards: Mohammed, Makondele, Kamara, Savage 

Huvudpartner

Officiella branschpartners