Seger mot Hammarby

BK Häcken besegrade Hammarby IF med 3 – 2 i en mycket svängig och chansrik match. Alhassan Kamara, Mohammed Abubakari och Alexander Farnerud målskyttar för Bollklubben där man tappade en ledning med 1 – 0 till 1 – 2 innan man vände och vann med 3 – 2. Smolk i bägaren var att Rasmus Lindgren drabbades av en huvudskada och fick föras till sjukhus. Vi återkommer med mer information om läget med Lindgren.

Ja, det blev alltså Bollklubben Häcken som avslutade Hammarbys svit med förlustfria matcher efter en holmgång där framförallt andra halvlek var så svängig och chansrik som bara en fotbollsmatch kan vara. BK Häcken inledde matchen bra mot ett hemmalag som försvarade långt ner i planen men ändå kom till två halvchanser innan Alhassan Kamara gav sitt lag ledningen i den 19e minuten. Kari Arkivuo drev fram ute till vänster, får in bollen till John Owoeri centralt, han vänder och lägger upp för Rasmus Schüller som placerar ett högerskott exakt på kryssribban och ut. Bollen når Kamara som lutar sig och träffar bollen med foten i huvudhöjd och sätter ledningsmålet.

Aidoo är sånär att kvittera för Hammarby strax efteråt men hans styrning av ett skott utifrån går utanför. Pa Dibba är mycket pigg längst fram för Hammarby och kommer till flera bra lägen men Peter Abrahamsson stoppar allt hemmalaget har att komma med i den första halvleken. BK Häcken håller i bollen fint och Alexander Farnerud har ett drömläge att utöka ledningen efter att en både skicklig och företagsam Owoeri hittat honom centralt. Mot slutet av halvleken når en magnifik långboll från Rasmus Lindgren Farnerud vars inspel täcks till hörna. BK Häcken går till halvtidsvila med kontroll på spelet och ledning med 1 – 0.

Andra halvlek fortsätter som den första slutade. BK Häcken styr spelet medan Hammarby är farliga med sitt inläggsspel och höjdbollar. Farnerud drar på ett skott som räddas även den här gången. Sen är olyckan framme när Rasmus Lindgren skallar ihop i en höjdduell och faller handlöst ner i marken. Både med- och motspelare tillkallar direkt vårdpersonal som efter ett tag för Lindgren av planen och till sjukhuset för undersökning. En olycka kommer sällan ensam heter det och när spelet kommer igång missar Abrahamsson en utrusning och lämnar öppet mål för precis inbytte Israelsson som sätter kvitteringen i öppet mål. 1 – 1 och BK Häcken tappar bort kontrollen över matchen som helt går över i Hammarbys favör. Med 15 minuter kvar kontrar de efter en BK Häcken-hörna och i läge tre mot två sätter Solheim bollen otagbart vid bortre stolpen. 1 – 0 har blivit 1 – 2 och hemmapubliken vädrar morgonluft.

Men BK Häcken ger sig inte och efter en hörna går bollen ut till lagkapten Mohammed ”Momo” Abubakari som kyligt placerar in kvitteringen med mindre än tio minuter kvar. Båda lagen vill verkligen vinna och Abrahamsson får (som vanligt) göra sin patenterade frilägesräddning mot Saevarsson. Farnerud får yta att driva fram bollen på  och drar på ett långskott som går under Hammarbys målvakt och i mål – BK Häcken har vänt underläge med 1 – 2 till 3 – 2 på sex minuter. Resten av matchen blir en nagelbitare där hemmalaget trycker på framåt och Abrahamsson gör en lysande räddning när han tippar ett skott i ribban och över. BK Häcken håller ut och vinner på bortaplan mot Hammarby med 3 – 2, precis som i vårens semifinal i Svenska Cupen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners