Bortamatch mot AIK

Bollklubben Häcken möter på torsdagskvällen Allmänna Idrottsklubben i Allsvenskans 27e omgång. Matchen spelas på AIKs hemmaplan Friends Arena med avspark 19.00 och med undantag av Paulinho och Martin Ericsson är alla spelare tillgängliga. Båda lagen kommer från uddamålsförluster i sina senaste matcher, BK Häcken förlorade med 2 – 3 mot Kalmar i söndags medan AIK besegrades av IFK Göteborg med 1 – 0 i måndags.
– Vi måste som vanligt ha en balanserad offensiv/defensiv. AIK är ett av Sveriges bästa lag och det blir viktigt för oss att kontroll både på deras forwards (Obasi och Isak) men även på Ishizaki och Blomberg på mittfältet. Deras forwards är riktigt giftiga båda två, säger Peter Gerhardsson. För att vinna matchen måste vi vara mer effektiva framåt än vad vi var senast mot Kalmar. Då skapade vi flest chanser men förlorade ändå matchen. 

I senaste mötet klubbarna emellan blev det målrikt när AIK avgick med segern på Bravida Arena. 2 – 3 blev slutresultatet efter att före detta Häcken-spelaren Carlos Strandberg blivit tvåmålsskytt för AIK och Paulinho tvåmålsskytt även han. Ingen av de två är med imorgon, Strandberg är åter i CSKA Moskva och Paulinho är både avstängd och skadad. 

Tillgänglig är dock unge Alexander Isak som är AIKs bästa målskytt med 9 fullträffar, följd av Eero Markkanen och Strandberg på 7 vardera. Stefan Ishizaki har stått för 7 assist. En annan förändring sedan vårmötet är att Andreas Alm ersatts av Rikard Norling som huvudtränare, AIK ligger för närvarande på tredje plats i serien. 

I BK Häcken är Mohammed Abubakari och Alhassan Kamara åter tillgängliga för spel, Kamara tillhörde i början av sin karriär AIK innan han gick vidare till Örebro.

Peter Gerhardsson har tagit ut följande besättning till matchen mot AIK:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Lindgren, Wahlström, Mensah, Arkivuo, J. Andersson, Binaku
Mittfält: Schüller, Berggren, Farnerud, Abubakari, A. Andersson
Forwards: Kamara, Owoeri, Mohammed, Savage, Skoglund

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners