Emil inför Djurgården

Emil Wahlström har varit bofast i backlinjen hela säsongen, oavsett om Peter Gerhardsson valt att spela med tre- eller fyrbackslinje. Inför kvällens match mot Djurgården vill han se mer rörlighet och mer spel i djupled för att undvika att det blir samma resultat som mot AIK (förlust med 2 – 1) senast.
– AIK försvarade väldigt lågt men då är det ännu viktigare att vi spelar i djupled så att det händer något, att vi kan komma till inlägg och får in bollen i boxen, säger han.

Häcken har allt som oftast gått ifrån sin vanliga 4-3-3-modell och mot AIK bildade Wahlström backlinje tillsammans med Rasmus Lindgren och Jasmin Sudic medan Joel Andersson och Kari Arkivuo tog hand om kanterna.
– Jag tycker det är ett intressant system, det finns flera fördelar med det och vi har bra personal för att göra det, tycker iallafall jag. Sen måste man gå framåt oavsett vilket spelsystem man använder, det blir extra viktigt att kantspelarna öser på framåt så vi inte blir baktunga, säger Wahlström.

Kvällens motståndare Djurgården besegrades senast med 3 – 1 på hemmaplan och de ligger på samma poäng som BK Häcken inför kvällens match. 
– De har bra spelare, det gäller att vi har kontroll på deras tunga forwards och att vi, som jag sa, öppnar upp dem och spelar i djupled mot dem, avslutar han.

Avspark ikväll kl 19 på Tele2 Arena, Djurgårdens IF mot BK Häcken.

Huvudpartner

Officiella branschpartners