Förlust med 10 man

Bollklubben Häcken förlorade mot Malmö FF med 2 – 4. Det stod 2 – 2 efter 55 minuter när BK Häcken fick en man utvisad. Malmö kunde sedan utnyttja sitt numerära överläge och göra två mål på matchens sista halvtimme. Målskyttar för BK Häcken var John Owoeri och Alexander Farnerud.
– Vi känns giftiga under större delen av matchen, sen är det givetvis svårt att vinna med en man kort, säger Peter Gerhardsson.

Det var guldjagande Malmö FF som inledde starkast och efter mindre än 15 minuter hade Adu gett dem ledningen efter en frisparksvariant. Målet väckte dock BK Häcken som mindre än två minuter senare hade kvitterat. Alexander Farnerud slår en hörna som Baba Mensah skarvar vidare mot bortre stolpen där John Owoeri dyker upp och gör 1 – 1. Hemmalaget fortsätter att skapa möjligheter, Owoeri och Kamara hotar hela tiden i djupled. Baba Mensah slår en fantastisk djupledsboll som når Farnerud, han gör inget misstag utan lyfter in ledningsmålet. 

Malmö går till anfall, BK Häcken kontrar. Så ser matchbilden ut under resten av matchens första 55 minuter. Antalet chanser är ungefär jämnt fördelade under perioden. Innan halvtidsvilan kvitterar Malmö, ett inlägg från deras vänsterkant når Jeremejeff som nickar ner bollen till Berget som stöter in kvitteringen. En svängig halvlek med många omställningar åt båda håll.

Tio minuter in i andra halvlek får Rasmus Schüller sitt andra gula kort och drygt fem minuter senare gör Jeremejeff 2 – 3. BK Häcken hanterar det numerära underläget ganska bra och tar sig fram flera gånger genom ett Malmö FF som gärna vill få tiden att gå. Ganska bra räcker dock tyvärr inte, MFF är ett bra lag och med 10 minuter kvar sätter Tobias Sana spiken i kistan framför den medresta MFF-klacken. BK Häcken fortsätter försöka men närmare än en fin frispark från Joel Andersson i slutminuten kommer man inte en reducering.

Huvudpartner

Officiella branschpartners