Förlust mot AIK

Bollklubben Häcken förlorade bortamatchen mot AIK med 2 – 1 på torsdagskvällen. John Owoeri stod för ett fantastiskt mål och Peter Abrahamsson stod för flera fina räddningar men var helt chanslös på AIK:s mål.
– Vi skapar inte tillräckligt mycket för att vinna och hade med lite större skärpa kunnat få med oss en poäng. Det är alltid bittert att förlora, säger Peter Gerhardsson.

Båda lagen kom till matchen med varianter på 3-5-2, uppställningar både Gerhardsson och Norling använt flitigt från sommaren och framåt. Matchen inleddes med att BK Häcken gjorde avspark och började passa runt bollen. AIK, som var extremt måna att inte ge gästerna några ytor att spela på, stod i försvarsposition på egen planhalva. Det tog tre minuter och 20 sekunder innan AIK slog en passning inom laget. Samtidigt som BK Häcken hade bollen större delen av inledningen var inte särskilt nära att skapa några chanser, det var tätt och trångt på AIKs planhalva och Häcken tilläts inte komma särskilt nära AIK-målet. Även BK Häcken försvarade sig bra under större delen av matchen så båda lagens bästa chanser kom till i samband med fasta situationer.

Efter 23 minuter får AIK inkast som blir långt, skarvas vidare av Obasi till en helt fri Väisänen som kan skalla in ledningsmålet. En inövad variant Häcken inte var föreberedd på och matchens första avslut på mål. BK Häcken trycker fram aningen mer och kommer till två långskott från Arkivuo och Schüller. AIKs Alexander Isak skjuter över. Schüller lyfter fram en boll mot Owoeri som får ner bollen i duell med en back, vänder upp utanför straffområdet och skjuter med en halvvolley med vänstern. Det blir ett fantastiskt stiligt mål som går över Carlgren i målet och precis under ribban. 1 – 1 och BK Häcken har kvitterat med en minut kvar av första halvlek.

Peter Abrahamsson, som gör en magnifik match, avvärjer efter en dryg timmes spel Obasis friläge. BK Häcken har blivit allt mer inriktade på att försvara eftersom AIK trycker på framåt alltmer ju längre halvleken lider. Abrahamsson räddar en frispark från Ishizaki och under en period går Häcken till anfall. Rasmus Lindgrens frispark går tätt över ribban och Mohammed Abubakari får på en riktigt mörsare som räddas till hörna efter en fin anfallssekvens. Hörnan blir farlig men varken inbytte Nasiru Mohammed eller Emil Walhström får någon riktigt träff.

Abrahamsson står för en ny kvalificerad räddning efter att en frispark nickskarvats mot bortre stolpen. Strax efteråt limmar han ett hårt skott från Ishizaki. Alexander Farnerud rör sig över stora ytor och får på ett skott som går utanför. Med mindre än tio minuter kvar på matchklockan kommer segermålet och precis som i de övriga målen är det en finländare inblandad. Inbytte Eero Markkanen tar emot utanför straffområdet och får på ett fruktansvärt hårt skott som skruvar sig in strax under bortre krysset och inte ens Abrahamsson kan stoppa det.

Gerhardsson gör flera offensiva byten och Häcken jagar kvitteringen. Med två minuter kvar av extratiden kommer Chansen med stort C. Nasiru Mohammed slår ett inlägg som når en helt fristående Alhassan Kamara som från nära håll inte får träff på bollen och Carlgren kan avstyra. BK Häcken förlorar med 2 – 1 och får sikta in sig på det kommande mötet med Djurgården på måndag.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners