Förlust mot Djurgården

Det blev återigen förlust för Bollklubben Häcken, den här gången på bortaplan mot Djurgårdens IF. Efter en mållös första halvlek tog Djurgården ledningen genom Kadewere efter 66 minuter. BK Häcken tryckte på framåt för en kvittering men lyckades inte överlista Höie i Djurgårdsmålet.

Peter Gerhardsson startade både Kamara och Owoeri på topp i sin näst sista match som huvudtränare för BK Häcken. Matchen mot Djurgården inleddes i ett ganska långsamt tempo med få chanser åt båda håll. John Owoeri jagar som bekant skytteligatiteln, han är ett mål efter förstaplatsen, och han fick ett ypperligt läge med mindre än fem minuter kvar av första halvlek, helt fri med Djurgårdens målvakt lyckades han inte få bollen förbi utan skottet gick på Höies ben och till hörna. 

I inledningen av andra halvlek har Karlström ett bra läge att ge Djurgården ledningen men det dröjer till minut 66 innan det kommer. Magnus Eriksson får fram bollen till Kadewere som ensam mot tre gulsvarta backar skapar sig utrymme att placera in bollen vid stolpen, otagbart för Abrahamsson. 1 – 0 till Djurgården alltså och BK Häcken trycker på framåt för att nå en kvittering.

Inbytte Nasiru Mohammed har både ett och två bra lägen men får inte till något av avsluten. Strax efteråt når han högst på ett inlägg från Arkivuo men får inte nicken på mål. Djurgårdens Faltsetas missar ett läge att utöka hemmalagets ledning innan Gustav Berggren, även han inbytt, skapar en bra chans nästan helt på egen hand. Skottet går dock utanför. Faltsetas får stå helt omarkerad på en hörna men lyckas inte få bollen på mål. Närmast en sen kvittering kommer Alexander Farnerud vars hårda och precisa frispark räddas av Höie. Något mål blir det inte och BK Häcken får lägga ytterligare en match i förlustkolumnen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners