Inför Jönköping Södra

Världens bästa Allsvenska är inne på upploppet och Bollklubben Häcken åker till Stadsparksvallen i Jönköping för den 26:e omgången. Med i truppen är en viss Paulinho som är tillbaka efter sin rehab-period. I mötet på Hisingen i maj vann BK Häcken med 3 – 1, målskyttar då var Arkivuo, Gustafson och Jeremejeff. I tabellen skiljer det sex placeringar och sju poäng mellan sjätteplacerade BK Häcken och J-Södra med fem matcher kvar av säsongen.

Rasmus Schüller är avstängd efter sin utvisning senast och Martin Ericsson är skadad, i övrigt är hela truppen klar för spel. På de senaste fem matcherna har det blivit en seger, tre oavgjorda och en förlust, motsvarande siffror för J-Södra är en seger och fyra förluster. Hemmalagets klart bästa poänggörare, Pawel Cibicki, har gjort 10 mål och 6 målgivande passningar, men är tveksam till spel. Forwarden Pär Ericsson är avstängd. Bästa målskytt i BK Häcken är ju som bekant John Owoeri med 11 fullträffar och nu får han alltså sällskap av Paulinho som på sina nio matcher ändå hunnit med 8 mål. Om han får speltid blir det första matchen för Paulinho sedan bortamatchen mot Örebro i mitten på juli.

Peter Gerhardsson och hans stab har tagit ut följande 19-manna trupp till matchen mot Jönköping:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Lindgren, Wahlström, Mensah, Arkivuo, J. Andersson, Binaku
Mittfält: Abubakari, Berggren, Farnerud, Makondele, A. Andersson
Forwards: Paulinho, Owoeri, Mohammed. Kamara, Savage

Huvudpartner

Officiella branschpartners